Kaikki kotiin ja rakentamiseen

Olemme täällä

Paras grilli kesäksi 2023 – Suuri vertailu

Lukuaika: 8 minuuttia

Tuleva grillikausi lähenee päivä päivältä, ja osalla on edessä vanhan grillin päivitys uudempaan malliin. Erilaisten grillien tarjonta on valtava, jonka vuoksi oikeaa mallia valittaessa iskeä valinnanvaikeus. Mikä on tehokkain grilli? Vai riittääkö halvempi? Kaasu, hiili vai kamado?

Suuri vertailumme auttaa sinua löytämään parhaan grillin tulevalle grillikaudelle. Painotamme vertailussa eri kategorioita, jolloin listauksesta löytyy jokaiselle jotain. Keräsimme yhteen myös vinkkejä oikean mallin löytämiseen, sekä kriteereitä joihin kiinnittää huomioita.

Yksikään tämän vertailun linkeistä ei ole sponsoroitu, eikä meille ole maksettu yhdenkään brändin mainostamisesta. Vertailu on täysin objektiivinen, sekä perustuu kirjoittajan omiin kokemuksiin.

Meidän valintamme – Parhaat grillit vuodelle 2023

GrilliArvosana

Weber Genesis II

 • Paras kaasugrilli
8.8

Weber Master-Touch GBS Premium E-5770

 • Paras hiiligrilli
8.4

Big Green Egg

 • Paras kamadogrilli
9.8

Mustang Grill Torres

 • Paras sähkögrilli
8.5

KOBE Exlusive Platinum

 • Paras edullinen pallogrilli
7.3

Ohjeet uuden grillin valintaan

Oikean grillin valinta perustuu hyvin pitkälti omiin tarpeisiin ja mieltymyksiin. Myös grillin hinta on yksi vaikuttavista tekijöistä.

Jos grillaat satunnaisesti, esimerkiksi nopeat makkarat illalla, et välttämättä tarvitse sitä kaikkein kalleinta grilliä. Jos taas grillaat useammin ja olet grilliruoan suurkuluttaja, kannattaa kunnon grilliin panostaa heti kerralla.

Grilliä valittaessa kannattaa kiinnittää myös huomiota grillin kokoon. Tuleeko grilli pienelle terassille, kesämökille vai suuremmalle pihalle? Suhteuta grillin koko tulevaan sijoituspaikkaan.

Mihin kiinnittää huomiota grillin valinnassa?

 • Grillin koko: huomioi grillin tuleva sijainti. Muista että suurempien grillien varastointi ja liikuttelu on haastavaa
 • Käyttötarkoitus: oletko satunnaisgrillaaja vai pitkän linjan barbequeharrastaja?
 • Kaasu, sähkö, hiili vai kamadogrilli?
 • Hintaluokka: haetko parasta laatua vai hyvää hinta-laatusuhdetta? Edullisen pallogrillin saat pihallesi vain muutaman kympin investoinnilla, vastaavasti kalliimpien kamadojen ja kaasugrillien maksaessa tuhansia euroja.

Kaasugrilli

Kaasugrilli on helppo ja varma valinta satunnaiselle grillaajalle. Kaasugrillin käyttö ei vaadi sen suurempia valmisteluja, ja grilli on käyttövalmis muutamassa minuutissa. Lämpötilan tarkka säätäminen käy helposti vain nappia kääntämällä.

Kaasugrillien tarjonta vaihtelee muutaman sadan euron perusmalleista tuhansia euroja maksaviin premium-malleihin. Edulliset pienemmät kaasugrillit soveltuvat erinomaisesti pienempien annosten grillaamiseen, ja suuremman mallit täyttävät kovemmankin grillaajan tarpeet.

Kaasugrillin edut:

 • Helppokäyttöisyys, grilli lämpiää muutamassa minuutissa eikä vaadi suurempaa huoltoa ja ylläpitoa. Kaasugrilli on helppo pitää puhtaana, tarvitsen vain laadukkaan harjan ritilöiden puhdistamiseen
 • Kaasugrillien valikoima on laaja: kaasugrillejä on niin halpoja kuin kalliita kaikissa hintaluokissa
 • Kaasugrilli on edullinen vaihtoehto
 • Kaasu on edullista hiiliin verrattuna

Hiiligrilli

Hiiligrilli on perinteinen vaihtoehto kesän grillailuun. Hiiligrilli tuo grilliruokaan autenttisen maun, johon sähkö- tai kaasugrilli ei pysty. Aito hiilen ja savun maku on monelle ratkaiseva tekijä.

Hiiligrilliharrastuksen voi aloittaa edullisesti: perinteinen kulttimainetta nauttiva pallogrilli kustantaa vain muutaman kympin, ja ajaa asiansa erinomaisesti. Perinteinen pallogrilli on todellinen klassikko, jonka suosio on säilynyt vuosikymmenten ajan.

Premium-hiiligrillit takaavat erinomaisen ruoanmaun, sekä soveltuvat myös savustukseen sekä low and slow -kokkaamiseen. Kunnon hiiligrillissä on vähän liikkuvia osia, joten ne kestävät käyttöä hyvin huollettuna sukupolvelta toiselle.

Suurin osa hiiligrilleistä on pallogrillimaisia, tai vaihtoehtoisesti keraamisia kamadogrillejä. Pieni pallogrilli sopii erinomaisesti esimerkiksi makkaroiden tai pihvien paistamiseen, ja kamadogrilli mahdollistaa myös suurempien lihojen hitaan kypsennyksen.

Jos haet yksinkertaista ja helppoa hiiligrilliä, on pallogrilli erinomainen valinta. Jos olet todellinen barbequeharrastaja ja hifistelijä, kannattaa tutustaa kamadogrillien maailmaan.

Hiiligrillin edut:

 • Perinteinen vaihtoehto
 • Autenttinen grilliruoan maku
 • Pienen totuttelun ja harjoittelun jälkeen helppokäyttöinen
 • Laajat mahdollisuudet: kokeilemalla erilaisia hiiliä muutat ruoan makua huomattavasti
 • Toimivan hiiligrillit saa vain muutamalla kympillä, premium-mallien hintojen noustessa muutamiin satoihin euroihin

Kamadogrilli

Tuhansia vuosia vanhaan kiinalaiseen saviuuniin perustuva kamadogrilli on todellisen grillimestarin valinta. Kamadogrilli mahdollistaa käytännössä kaiken ruoanlaiton aina makkaranpaistosta savustukseen ja pizzojen paistamiseen.

Kamadogrillit valmistetaan paksusta keramiikasta, jolloin lämpö säilyy grillissä tasaisena kovillakin pakkasilla. Kamadogrilli onkin paras vaihtoehto ympärivuotiseen käyttöön. Kovakaan pakkanen tai tuuli ei vaikuta grillin toimintaan.

Kamadogrillit johtavat juurensa Kaakkois-Aasiaan, josta yhdysvaltaissotilaat toivat kamadogrillin periaatteen länsimaihin toisen maailmansodan aikaan. Näin syntyi Big Green Egg, ensimmäin moderni kamadogrilli ja markkinoiden standardi. Tänä päivänä kamadogrillien tarjonta on valtavaa, uusien valmistajien ja innovaatioiden ilmestyessä markkinoille yksi toisenta perään.

Kamadogrillin edut:

 • Kamadogrillin ruoanlaittomahdollisuudet ovat käytännössä rajattomat: perinteisen grillaamisen lisäksi kamado toimii savustimena tai uunina.
 • Kamadojen lämmöneristys on huippuluokkaa, joten voit grillata tai savustaa huoletta myös talvella. Tasainen lämpötila varmistaa tasaisen kypsymisen ja erinomaisen maun.
 • Investoimalla laadukkaaseen kamadogrilliin varmistat erinomaisen grillin vuosikausiksi. Osa valmistajista tarjoaa kamadojen keramiikalle jopa 20 vuoden takuun.

Sähkögrilli

Sähkögrilli on erinomainen vaihtoehto, mikäli haet grilliä kerrostaloasunnon parvekkeelle tai haluat grillit joka kulkee näppärästi mukana.

Vaikka sähkögrilli ei tuo aitoa savun ja hiilen makua, on se käytännöllinen vaihtoehto, kun suuremman grillin käyttö ei ole mahdollista.

Sähkögrillit ovat edullinen vaihtoehto, kun haluat varmatoimisen ja ennen kaikkea nopean grillin tekemättä suurta lovea lompakkoon. Sähkögrillillä paistat nopeasti makkarat ja pienemmät lihat.

Sähkögrillin edut:

 • Helppo ja vaivaton käyttää
 • Paras vaihtoehto, kun hiili- tai kaasugrillin käyttö ei ole mahdollista
 • Helppo kuljettaa ja varastoida
 • Soveltuu erinomaisesi parvekekäyttöön

Paras kaasugrilli – Weber Genesis II -mallisto

Weber tunnetaan kaasugrillien kuninkaana, eikä lippulaivamallisto Genesis II tee poikkeusta. Genesis II -malliston tarjoaa monipuoliset kaasugrillit, joissa on tehokkaat polttimet, sekä kattavat ominaisuudet kovaankin käyttöön.

Genesis II -sarjan grillejä on saatavana useassa eri kokoluokassa. Pienemmät edullisemman mallit soveltuvat erinomaisesti pienemmälle terassille tai pihalle, eivätkä suuremman mallin jätä suurtakaan seuruetta nälkäiseksi.

Weberin kaasugrillit ovat erittäin pitkäikäisiä, etenkin Genesis-sarjan grillit toimivat useiden vuosien ajan, jolloin saat investoinnillesi täyttä vastinetta. Hankkimalla Genesis II -grillin et joudu murehtimaan uuden grillin hankkimisesta pitkään aikaan.

Hinnat alkaen 899 euroa

Miksi valita Weber Genesis II -sarjan grilli?

 • Sarja kattaa useammat hinta- ja kokoluokat
 • Markkinoiden tehokkaimmat kaasupolttimet
 • Kestävyys: Weberin grillit ovat erittäin pitkäikäisiä
 • Valmistajan virallisten lisävarusteiden saatavuus

Paras hiiligrilli – Weber Master-Touch GBS Premium E-5770

Weberin korkea laatu ei rajoitu pelkästään kaasugrilleihin. Weberin hiiligrilli on selkeä parannus perinteiseen pallogrilliin, ja tarjoaa monipuoliset ruoanlaittomahdollisuudet sekä pitkän käyttöiän.

Laadukkaat osat ja jämäkkä valurautaritilä mahdollistaa kovankin käytön: tällä hiiligrillillä kypsennät suuremmatkin liha-annokset kerralla. Integroitu lämpömittari ja ilmanottoaukot helpottavat tasaisen lämpötilan ylläpitoa.

Weberin Gourmet Barbeque System (GBS) -valurautaritilä avaa täysin uudet grillausmahdollisuuden, jotka perinteisellä pallogrillillä jäisivät haaveeksi. Lukuisat GBS-lisätarvikkeet mahdollistavat muun muassa pizzan, laatikoiden, wokkien tai vaikka pannukakkujen valmistamisen yhdellä grillillä.

Kuten kaasugrillitkin, Weberin hiiligrillit kestävät aikaa ja käyttöä. Master-Touch -hiiligrilleille myonnetään 10 vuoden takuu, jolloin voit olla varma, ettet joudu murehtimaan hiiligrillin päivityksestä pitkiin aikoihin.

Hinta: alkaen 399 euroa

Miksi valita Weber Master Touch GBS Premium E-5770?

 • Yhtä yksinkertainen käyttää kuin perinteinen pallogrilli
 • Taattua Weberin laatua ja kestävyyttä
 • GBS-ritilä mahdollistaa käytännössä rajattomat grillausmahdollisuudet
 • Suuri paistoalue mahdollistaa suurenkin lihakimpaleen grillaamisen
 • Erinomainen valinta, jos haluat päivittää vanhan pallogrillin parempaan malliin

Paras kamadogrilli – Big Green Egg

Kamadogrillien pioneeri Big Green Egg ja sen lukuisat eri mallit edustavat kamadogrillien kirkkainta kärkeä. Alkuperäinen vihreä muna on kamadogrillien ehdoton ykkönen niin laadultaan kuin käytettävyydeltään.

Big Green Eggin mallit menevät koon mukaan pienestä pöytämallista MiniMaxista lähtien aina valtavaan 2XL:ään, joka ruokkii kerralla suuremmankin seurueen. Suuren malliston ansiosta löydät jokaiseen käyttötarkoitukseen sopivan Big Green Eggin.

Big Green Eggin kamadogrillit valmistetaan markkinoiden laadukkaimmasta keramiikasta, joka pitää grillin lämpimänä talvellakin, sekä kestää käyttöä sukupolvelta toiselle. Aito vihreä muna on suunniteltu kestämään aikaa ja kovaa käyttöä kovissakin olosuhteissa.

Hinnat alkaen 979 euroa.

Miksi valita Big Green Egg?

 • Aito ja alkuperäinen kamado
 • Markkinoiden laadukkain ja eristävin keramiikka: tasainen lämpö säilyy useiden tuntien ajan
 • Virallisten lisävarusteiden erinomainen saatavuus
 • Laaja valikoima eri kokoja: saat vihreän munan tarvittaessa pienemmällekin terassille tai vaikka mökille. Suuremmat mallit ruokkii suuretkin seurueet.

Paras sähkögrilli – Mustang Grill Torres

Mustang tunnetaan hyvästä hinta-laatusuhteesta. Mustang tarjoaa vastinetta rahalle, kun haluat perusvarman ja toimivan grillin halpaan hintaan.

Mustangin jalustallinen sähkögrilli Grill Torres on edullinen sähkögrilli, joka antaa kovan haasteen myös monta kertaa kalliimmille grilleille. Vain 124 euroa kustantava sähkögrilli tarjoaa korkeaa tehoa pienessä paketissa, jonka vuoksi kyseessä on erinomainen vaihtoehto esimerkiksi parvekekäyttöön.

Suuri teho kompaktissa helposti kuljetettavassa koossa tekevät Grill Torresista kannattavan hankinnan.

Grill Torresin etuna on erinomainen lämmön jakautuminen, jolloin yksikään neliösenttimetri paistopinta-alasta ei mene hukkaan. Grillin kokoon nähden suuri parila mahdollistaa suurempienkin annosten grillaamisen kerralla.

Hinta: alkaen 124 euroa

Miksi valita Mustang Grill Torres?

 • Erinomainen hinta-laatusuhde
 • Helposti koottava ja liikuteltava
 • Tasainen lämmönjako ja tehokkaat vastukset
 • Oiva valinta parvekkeelle tai pienellä terassille

Paras edullinen pallogrilli – KOBE Exlusive Platinum

Mikä olisikaan grillivertailu ilman parhaan pallogrillin kunniamainintaa? Kulttisuosiota nauttiva pallogrilli on helppo, edullinen ja ennen kaikkea käytännöllinen grillikesän kuningas.

KOBE Exlusive Platinum pallogrilli on myös vertailumme edullisin grilli: hinnat alkavat vain 69 eurosta. Halvasta hinnasta huolimatta Exlusive Platinum tarjoaa kaikki hiiligrillin tärkeimmät ominaisuudet, joten se on erinomainen valinta vaikka ensimmäiseksi hiiligrilliksi. 

Integroitu lämpömittari ja ilmanottoaukot sekä ylhäällä että alhaalla mahdollistavan tarkan lämmön ylläpidon ja tasaisen kypsymisen.

Pallogrilli on myös helppo napata mukaan esimerkiksi mökille tai vaikka uimarannalle. Pieni ja kevyt grilli liikkuu näppärästi renkailla.

Miksi valita KOBE Exlusive Platinum?

 • Todellinen budjettivaihtoehto: saat kaikki hiiligrillin perusominaisuuden halpaan hintaan
 • Helppo koota ja liikutella
 • Perinteinen pallogrilli on olennainen osa suomalaista grillauskulttuuria
 • Huomattavasti laadukkaampi kuin markettivaihtoehdot

Yhteenveto – Mikä on paras grilli juuri sinulle?

Grilliä valittaessa suurin kysymys kuuluu: Minkä tyyppistä grilliä olet hakemassa?

Jos haet helppoa ja nopeaa grilliä, on kaasugrilli tällöin paras vaihtoehto. Weberin Genesis II -sarja edustaa kaasugrillien kirkkainta kärkeä. Jos et omista suurta terassia tai olet hankkimassa grilliä parvekkeelle, on Mustang Grill Torres tutustumisen arvoinen sähkögrilli.

Jos olet aktiivisempi grillaaja, ja arvosta aitoa hiiligrillistä saatavaa makua, kannattaa tutustua Weber Master Kettleen tai KOBE Exlusive Platinumiin. Perinteinen pallogrilli takaa autenttisen ja perinteisen grillauskokemuksen, sekä maun, jota ei kaasugrillillä voi saavuttaa.

Jos olet todellinen barbeque-intoilija ja haet vain parasta laatua, on kamadogrilli valinta. Kamadojen kuningas Big Green Egg takaa grillatessa täydellisen lopputuloksen sekä käytännössä rajattomat ruoanlaittomahdollisuudet.