Meillä voit myös kilpailuttaa remonttisi

Paras avantopumppu – Kotimaiset vaihtoehdot vertailussa

Julkaistu 20/03/2024
Viimeksi päivitetty 20/03/2024

Kun talvi verhoaa Suomen lumipeitteeseen ja järvet sekä meret saavat jääkannen, avantouinti nousee suomalaisten suosikkiharrastusten joukkoon. Tämä perinteikäs aktiviteetti on tunnettu lukuisista terveyshyödyistään – se parantaa verenkiertoa, lisää endorfiinien tuotantoa ja vahvistaa immuunijärjestelmää.

Kuitenkin, jotta avantouintikokemus olisi mahdollisimman miellyttävä ja turvallinen, tarvitaan oikeanlaiset varusteet – ja tässä tulee mukaan avantopumppu. Avantopumppu sopii niin mökille kuin kotiin. Avantopumpun tehtävä on pitää avanto avoinna, estämällä jään muodostumisen ja mahdollistamalla avantouinnin säännöllisen harrastamisen. Näppärä laite ei ainoastaan takaa pääsyä virkistävään veteen läpi talven, vaan se myös minimoi avannon ylläpitoon liittyvää vaivaa, tekee harrastuksesta turvallisemman ja saattaa jopa pidentää uimakautta.

Markkinoilla on useita avantopumppuja, jotka lupaavat pitää avannon uimakunnossa, mutta kaikki eivät täytä avantouimareiden korkeita vaatimuksia. Tässä artikkelissa sukellamme syvälle avantopumppujen maailmaan, vertailemme eri vaihtoehtoja ja paljastamme, mikä on paras kotimainen avantopumppu juuri sinulle.

Mikä on avantopumppu ja miksi se on hyödyllinen?

Avantopumppu on laite, joka mahdollistaa avannon pitämisen avoimena jäätyneissä vesistöissä, estäen niiden uudelleenjäätymisen kylmän sään aikana. Jatkuvasti sula avanto saavutetaan kiertämällä vettä pumpun avulla, mikä pitää lämpötilan avannossa sen verran korkeana, että jää ei pääse muodostumaan.

Laadukkaan avantopumpun ansiosta avantouintiharrastajat voivat nauttia harrastuksestaan säännöllisesti läpi talven, ilman että jokaisen uintikerran jälkeen tarvitsisi huolehtia avannon uudelleen avaamisesta.

Miksi avantopumppu on tarpeellinen?

 • Helpompi avannon ylläpito: Säännöllisen avannon ylläpito voi olla työlästä, erityisesti syvissä järvissä tai merissä, joissa jääkerros paksunee nopeasti. Avantopumppu vähentää tätä työtä huomattavasti.
 • Uimakauden pidentäminen: Käyttämällä avantopumppua voidaan pidentää uimakautta, sillä avanto pysyy avoimena myös hyvin kylmällä säällä.
 • Vaivattomuus: Kun avanto on aina valmis ja odottaa sinua, voit keskittyä nauttimaan avantouinnista  ilman ylimääräisiä huolia.

Vaikka avantopumppu vaatii pienen alkuinvestoinnin, sen tuomat hyödyt, erityisesti mukavuuden ja turvallisuuden osalta, tekevät siitä korvaamattoman varusteen jokaiselle avantouintia harrastavalle.

SulaBox AVANTO 6

Kun puhutaan avantopumpuista, Sulabox erottuu edukseen monella tapaa. Se on saanut kiitosta sekä asiantuntijoilta että harrastajilta sen innovatiivisen suunnittelun, korkean laadun ja käyttäjäystävällisyyden ansiosta.

Tuotteen kuvaus ja ominaisuudet

SulaBox on suunniteltu kestämään Suomen vaativat talviolosuhteet, ja se tarjoaa luotettavan ratkaisun avannon ylläpitämiseen. Sen teho ja kestävyys äärimmäisiä pakkasia vastaan ovat vertaansa vailla, mahdollistaen avannon pitämisen avoimena läpi talven. SulaBox AVANTO 6 on myös suunniteltu erityisesti käyttäjäystävällisyyttä silmällä pitäen, mikä tekee sen käytöstä ja ylläpidosta vaivatonta.

Erityiset vahvuudet

 • Tehokkuus: Sulaboxin suurin vahvuus on sen kyky pitää avanto avoimena pitkiä aikoja vaativissakin olosuhteissa. Se on suunniteltu toimimaan luotettavasti, jotta avantouimarit voivat keskittyä nauttimaan harrastuksestaan ilman huolta avannon jäätymisestä.
 • Kestävyys: Kestävyydessään Sulabox loistaa. Se on rakennettu kestämään pohjoisen ankaria talvia, mikä takaa pitkän käyttöiän ja vähentää tarvetta säännöllisille huolloille tai korjauksille.
 • Käyttäjäkokemukset: Käyttäjät ovat raportoineet erittäin positiivisia kokemuksia Sulaboxista. Erityisesti he arvostavat sen helppokäyttöisyyttä ja tehokkuutta.

Hinta valmistajan sivulla: 799 euroa.

Pihapro Avanto 10

Toisena tarkastelussa on Pihapro Avanto 10, toinen merkittävä tuote avantopumppumarkkinoilla. Tämä avantopumppu on suunniteltu tarjoamaan luotettavaa suorituskykyä ja helpottamaan avantouinnin harrastajien elämää kylminä talvikuukausina. Vaikka se ei ehkä saavuta aivan Sulaboxin tasoa tietyissä ominaisuuksissa, Pihapro Avanto 10 omaa silti vahvuuksia, jotka tekevät siitä harkinnan arvoisen vaihtoehdon.

Tuotteen kuvaus ja ominaisuudet

Pihapro Avanto 10 on suunniteltu erityisesti kestävyyttä ja toimivuutta silmällä pitäen. Se lupaa pitää avannon avoimena tehokkaasti, vaikkakin sen suorituskyky voi vaihdella äärimmäisen kylmissä olosuhteissa. Pumppu on varustettu vankalla moottorilla ja se on suunniteltu olemaan käyttäjäystävällinen, mikä tekee siitä sopivan valinnan niille, jotka etsivät luotettavaa ratkaisua avannon ylläpitoon.

Vahvuudet ja heikkoudet:

 • Kestävyys: Pihapro Avanto 10 on rakennettu kestämään Suomen talven haasteet, mikä tekee siitä luotettavan vaihtoehdon avannon ylläpidossa.
 • Suorituskyky: Vaikka Pihapro Avanto 10 pystyy pitämään avannon avoimena ja estämään jäätymisen, sen suorituskyky voi olla hieman rajoitettu verrattuna Sulaboxin tarjoamaan tehokkuuteen äärimmäisen kylmissä olosuhteissa.
 • Käyttäjäkokemukset: Käyttäjät ovat yleisesti tyytyväisiä Pihapro Avanto 10:n käytettävyyteen ja kestävyyteen, vaikka jotkut ovat maininneet, että äärimmäisissä olosuhteissa Sulabox saattaa tarjota paremman suojan jäätymistä vastaan.

Hinta verkossa: 590 euroa.

Jäänestäjä 2400

Kolmantena ja viimeisenä tarkastelemme Avantopumppu Jäänestäjä 2400 -mallia, joka on markkinoilla tunnettu sen vahvasta suorituskyvystä ja kestävyydestä. Tämä avantopumppu on suunnattu erityisesti käyttäjille, jotka vaativat huippuluokan suorituskykyä avantonsa ylläpitoon. Jäänestäjä 2400 erottuu joukosta erityisesti sen korkean tehon ansiosta, mutta sen korkea hankintahinta voi olla este joillekin harrastajille.

Tuotteen kuvaus ja ominaisuudet:

Avantopumppu Jäänestäjä 2400 on suunniteltu tarjoamaan erinomaista suorituskykyä avannon ylläpidossa, myös haastavissa olosuhteissa. Sen tehokas moottori ja kehittynyt suunnittelu mahdollistavat jatkuvan veden kierrätyksen, mikä estää tehokkaasti jään muodostumisen.

Vahvuudet ja Heikkoudet:

 • Tehokkuus: Jäänestäjä 2400:n suurin vahvuus on sen kyky pitää avanto avoimena jopa erittäin kylmissä olosuhteissa. Sen suorituskyky on huippuluokkaa, mikä tekee siitä hyvän valinnan niille, jotka eivät halua tehdä kompromisseja avantouinnin suhteen.
 • Korkea hinta: Vaikka Jäänestäjä 2400 tarjoaa monia etuja, sen korkea hinta voi olla kynnyskysymys joillekin harrastajille. Se on merkittävästi kalliimpi kuin monet kilpailijansa, mikä voi vaikuttaa ostajan päätökseen.

Hinta verkossa: 1290 euroa.

Yhteenveto

Avantouinti on suomalaisille rakas talviharrastus, joka tarjoaa niin fyysisiä kuin henkisiä hyötyjä. Jotta tästä kylmästä nautinnosta voi ottaa kaiken irti, on avantopumppu korvaamaton varuste. Tässä artikkelissa vertailimme kolmea suosittua avantopumppua: Sulabox AVANTO 6, Pihapro Avanto 10 ja Jäänestäjä 2400. Jokaisella on omat vahvuutensa ja heikkoutensa ja tavoitteenamme oli selvittää, mikä tekee niistä suosittuja ja mikä niistä erottuu parhaana vaihtoehtona avantouintiharrastajille.

Sulabox AVANTO 6 osoittautui selkeäksi voittajaksi tässä vertailussa. Sen ylivoimaisuus perustuu innovatiiviseen suunnitteluun, käyttäjäystävällisyyteen ja erinomaiseen suorituskykyyn, jotka kaikki ovat keskeisiä tekijöitä avantopumpun valinnassa. Sulaboxin kestävyys ja tehokkuus, yhdistettynä positiivisiin käyttäjäkokemuksiin, tekevät siitä loistavan valinnan niille, jotka etsivät luotettavaa ja helppokäyttöistä ratkaisua avantonsa ylläpitoon.

Pihapro Avanto 10 tarjoaa hyvän vaihtoehdon, joka yhdistää kestävyyden ja kohtuullisen suorituskyvyn. Se on suunniteltu kestämään pohjoisen ankaria talvia, ja se palvelee hyvin käyttäjiä, jotka etsivät luotettavaa avantopumppua. Vaikka se ei ehkä saavuta Sulaboxin tasoa suorituskyvyssä äärimmäisissä olosuhteissa, se on silti harkitsemisen arvoinen vaihtoehto.

Jäänestäjä 2400 erottuu markkinoilla korkean suorituskykynsä ansiosta, mutta sen korkea hinta voi olla este joillekin käyttäjille.

Kaiken kaikkiaan, kun valitset avantopumppua, on tärkeää harkita omia tarpeitasi, budjettiasi ja sitä, kuinka usein aiot käyttää pumppua. Sulabox tarjoaa parhaan yhdistelmän hintaa, suorituskykyä ja käyttäjäystävällisyyttä, tehden siitä suositun valinnan monille avantouintiharrastajille. Se osoittautui vertailumme voittajaksi, tarjoten luotettavan ja nautinnollisen avantouintikokemuksen läpi talven.

Taloekspertti Jere -

Jere on innokas nikkaroija, kokkailija ja tee-se-itse -mies. Erikoisalaa Jerellä on rakennusten energiatehokkuuden parantaminen sekä erilaiset kodinkoneet ja laitteet. Jere on vapaa-ajallaan intohimoinen grillaaja, mikä heijastuu vahvasti hänen artikkeleissaan ja arvosteluissaan. Jere jakaa mielellään parhaat vinkkinsä kodin ekologisuuden parantamiseen ja parhaiden kodinkoneiden ja laitteiden valintaan.