Meillä voit myös kilpailuttaa remonttisi

Paras ulkoporeallas 2024 – suuri vertailu

Julkaistu 03/06/2022
Viimeksi päivitetty 06/05/2024

Mikä on paras ulkoporeallas 2024? Suuri vertailumme auttaa sinua löytämään juuri itsellesi parhaan ulkoporeammeen.

Oletko harkitsemassa terassillesi tai vaikka mökkiremontin yhteydessä ulkoporeallasta? Vai harkitsetko kenties vanhan paljun päivittämistä moderniin ulkoporealtaaseen? Onko mikään sen parempaa kuin rentoutua ulkoporealtaassa raskaan työpäivän jälkeen, tai kutsua ystävät nauttimaan poreista kylmien juomien kera?

Kasasimme yhteen vuoden 2024 parhaat ulkoporealtaat eri koko- ja hintaluokissa sekä niiden hyvät ja huonot puolet, joten jokaiselle löytyy varmasti juuri sopiva vaihtoehto.

Meidän valintamme – Paras ulkoporeallas 2023

Toimituksen vertailun perusteella paras ulkoporeallas vuonna 2023 on kiistatta AuraSpan maahantuoma ja markkinoima ViskanSpa Sandö White -edition. Se on premium-luokan allas, jonka 52 hierontasuutinta jopa kuudella istuinpaikalla tekee siitä koko perheen suosikin.

SijaKuvaNimiArvosana
#1

ViskanSpa Sandö White Edition

 • Paras Premium ulkoporeallas hyvään hintaan
10
#2

ViskanSpa Trollö

 • Paras ulkoporeallas perheille
9.5
#3

BestWay Lay-Z-Spa Hawaii Hydrojet Pro

 • Paras edullinen ulkoporeallas
7.5
#4

Wellis Jupiter

 • Hyvä perusallas
8
#5

Novitek Luosto

 • Hyvä ulkoporeallas lapsiperheille
8.5

Pyydä tarjous ulkoporealtaasta

Jättämällä tarjouspyynnön ulkoporealtaasta Taloekspertti.fi:ssä, saat nopeasti ja vaivattomasti parhaat tarjoukset luotettavilta yhteistyökumppaneiltamme.

Mitä ottaa huomioon ulkoporeallasta valitessa?

Ulkoporeallas on suhteellisen suuri investointi, joten oikean mallin löytämiseen kannattaa käyttää aikaa ja vertailla eri valmistajien tuotteita. 

Helpoin tapa löytää itselleen paras malli on määritellä suuntaa antava budjetti ja listata haluamansa ominaisuudet. Kriteerien ja budjetin raameissa on helppo löytää juuri itselleen sopiva poreamme ja saada rahoilleen vastinetta.

Kiinnitä huomiota ainakin seuraaviin asioihin ulkoporeallasta valitessa:

Iso vai pieni ulkoporeallas?

Ulkoporealtaan koko on monelle ratkaiseva tekijä mallia valittaessa. Onko ulkoporeallas menossa koko perheen käyttöön, vai nautitko poreista mieluummin yksin omassa rauhassa?

Kylpijöiden määrän lisäksi ulkoporealtaan koko tulisi sovittaa terassiin. Lähes jokaisella valmistajalla on mallistossaan niin pieniä kuin suuria porealtaita, joista suurimpiin mahtuu koko perhe ja pienimmät mahtuvat helposti vaikka rivitalon pihalle.

Pienimmät altaat ovat suunnattu kahdelle hengelle, ja suurimmissa on tilaa jopa kahdeksalle yhtäaikaiselle kylpijälle.

Budjetti

Ulkoporeallasta hankkiessa joutuu usein pohtimaan onko halvin riittävä vai panostaako laadukkaampaan malliin. Halvemmat mallit usein ajavat asiansa, mutta panostamalla laadukkaampaan malliin saatat pitkällä aikavälillä jopa säästää rahaa.

Laadukkaammissa malleissa esiintyy useimmiten vähemmän vikoja, ja ne myös kuluttavat usein vähemmän sähköä. Ero halvan ja laadukkaan ulkoporealtaan sähkönkulutuksessa voi olla jopa satoja euroja vuodessa.

Porealtaan ominaisuudet

Porealtaiden ominaisuuksissa on suuria eroja. Esimerkiksi makuupaikkojen määrä ja hierontasuuttimien asettelu voivat erota toisistaan huomattavasti. Useimmiten kalleimmissa malleissa hierontapumppujen lukumäärä ja teho on suurempi, tarjoten kokonaisvaltaisesti paremman ja entistä rentouttavamman kylpykokemuksen. Kalliimmissa malleissa voi olla säädettävä valaistus tai jopa intergroitu äänentoisto, mitkä tuovat toki oman lisänsä altaan hankintahintaan.

Mukavuutta lisäävien ominaisuuksien lisäksi myös teknisissä ominaisuuksissa on huomattavia eroja. Laadukkaamissa malleissa on usein myös paremmat ja tehokkaammat lämmittimet, sekä paremmat eristeet, jolloin poreallas pysyy lämpöisenä myös talvipakkasilla. Myös puhtaanapito-ominaisuuksilla on väliä – kalleimmissa malleissa otsonointi tai UV-valoon perustuva puhdistus toimii paremmin ja pitää altaan veden pidempään käyttökelpoisena. Säästät sievoisen summan vesilaskuissa, kun altaan vesi joudutaan vaihtamaan harvemmin.

Jos suunnittelet ulkoporealtaan käyttöä ympäri vuoden, kannattaa ehdottomasti harkita laadukkaampaan malliin investointia. Pohjoisen kylmiin olosuhteisiin kannattaa ehdottomasti hankkia malli kunnollisella eristyksellä. Edullisissa malleissa lämmittimet ja eristeet eivät aina ole riittäviä. Investoimalla vähän arvokkaampaan altaaseen säästät pitkän pennin sähkölaskussa, kun allas paitsi lämpiää energiatehokkaasti, mutta myös pysyy lämpimänä.

ViskanSpa Sandö – Paras premium ulkoporeallas

ViskanSpa Sandö White Edition

Jos haet markkinoiden laadukkainta ja parhaiten varusteltua ulkoporeallasta hyvään hintaan, on ViskanSpa Sandö White Edition -juhlamalli sinun valintasi. ViskanSpa ollut jo vuosia edelläkävijä ulkoporealtaiden valmistuksessa. ViskanSpa:n altaat ovat suosittuja etenkin Ruotsin ja Norjan markkinoilla, ja niihin kannattaa ehdottomasti tutustua ulkoporealtaan hankintaa suunnitellessa.

Sando White Editionin siistit linjat, puhtaan valkoinen (tai musta) alumiinikuori ja harmoninen skandinaaviseen tyyliin sopiva LED-valaistus koristelee tämän kauniin ja tilavan ulkoporealtaan tehden siitä näyttävän osan terassin sisustusta.

Sandö White Edition sisältää yhden makuupaikan sekä tilaa jopa kuudelle kylpijälle, joten voit nauttia laadukkaista poreista ystävien tai perheen kanssa. Laadukkaan 3,8 kW (240 V) titaanilämmittimen ja erikoisvahvan eristyksen ansiosta voit käyttää Sandöä huoletta ympäri vuoden nopeasti lämmittämällä.f

Sandö tarjoaa ainutlaatuisen rentoutumiskokemuksen huippuominaisuuksillaan. White editionin tyylikkäät, kokovalkoiset suuttimet tarjoavat laajan valikoiman erilaisia hierontaominaisuuksia. Osa suuttimista on kiinteästi suunnattavia, jotka antavat pistemäistä hierontaa ja osa pyöriviä, jotka antavat pehmeän pulssimaisen hieronnan kevyempää hierontaa kaipaavalle kylpijälle.

ViskanSpa Sandön juhlamallin kampanjahinta on vain vajaa 9000 euroa! Se on todellakin edullinen hinta näillä ominaisuuksilla varustellulle, todella tilavalle altaalle.

Tekniset tiedot ja tärkeimmät ominaisuudet:

 • Koko 2300 x 2300 x 950 mm
 • Paino kuivana 439 kg, täytettynä 2054 kg
 • Vesitilavuus 1615 litraa
 • Yksi makuupaikka, yhteensä kuusi istumapaikkaa
 • 3,8 kW Titaanilämmitin
 • 52 suutinta
 • ViskanSpa ACS-puhdistusjärjestelmä (antibakteerinen letkusto, otsonaattori ja antibakteerinen UV-C -valo)
 • Led-valaistus harmonisella valaistuksella
 • Markkinoiden pisin takuu (3v)
 • Hyvin eristävä Premium-kansi Pohjolan olosuhteisiin

Plussat ja miinukset:

+  Markkinoiden pisin takuu

+ Sopii pidemmällekin kylpijälle ja isolle porukalle

+ Sopii ympärivuotiseen käyttöön

+ Markkinoiden paras vesihieronta

+ Laadukkaat komponentit

+ Edullinen kampanjahinta

ViskanSpa Trollö – paras ulkoporeallas perheelle

Ulkoporealaas ViskanSpa Trollö
Kuva: auraspa.fi

ViskanSpa “Trollö” on normaalia tilavampi ns.”perhekoon” allas kahden metrin leveydellään. Trollössa on huomioitu myös perheen pienimmälle oma istuin, joka toimii samalla askelmana altaaseen noustessa, tehden siitä myös liikuntarajoitteisille helpomman altaan. Trollön toinen kulmaistuin on suunnattu pidemmälle kylpijälle ja toinen kulmista lyhyemmälle, tehden siitä upean altaan koko perheen yhteisiin kylpyhetkiin.

Vaikka kyseessä on ViskanSpan edullisimpia altaita, ovat se materiaalit ja eristeet ovat erittäin korkealaatuisia, joten voit nauttia huoletta laadukkaista poreista useiden vuosien ajan.

Ainut merkittävä ero on suuttimien määrä, joita on hieman vähemmän esimerkiksi aiemmin mainittuun Sandöön nähden. Suuttimien laadussa ei ole kuitenkaan pihistelty, konehuoneessa pyörivät samat pumput ja lämmittimet kuin kalleimmissakin malleissa.

Jos haet koko perheelle sopivaa vaihtoehtoa edulliseen hintaan, on ViskanSpa Trollö sinun valintasi.

ViskanSpa Trollön hinta maahantuojan sivulla (AuraSpa): 5 990,00€.

Tekniset tiedot ja tärkeimmät ominaisuudet:

 • Koko: 2000 x 2000 x 950 mm
 • Paino kuivana 345 kg
 • 3 kW lämmitysvastus
 • Balboan automatiikka
 • Otsonointijärjestelmä
 • Led-valaistus

Plussat ja miinukset:

+ Edullinen ja vastinetta rahoille

+ Sopii koko perheelle

+ Myös liikuntarajoitteisille

– Voi olla ahdas isommalla porukalla

BestWay Lay-Z-Spa Hawaii Hydrojet Pro
Paras edullinen ulkoporeallas

ilmalla täytetävä ulkoporeallas
Kuva: maceakauppa.fi

Lay-Z-Span ilmalla täytettävien ulkoporealtaiden lippulaiva Hydrojet Pro on erinomainen vaihtoehto niille jotka haluavat nauttia poreista panostamatta tuhansia euroja. Hydrojet Pro on ylivoimaisesti listauksen halvin malli suositushinnan ollessa 1245 euroa.

Hydrojet Pro on todella helppokäyttöinen, sillä sen käyttöönotto kestää vain 10 minuuttia yhtä nappia painamalla. Se on yhtä helppo myös purkaa ja pakata auton kyytiin ja ottaa mukaan esimerkiksi mökille.

Pro-mallissa on jopa 148 hierontasuutinta, jotka ovat täysin säädettävissä. Vaikka allas on verrattain pieni, mahtuu siihen helposti 4-6 aikuista.

Hydrojet Pro:ta voidaan käyttää myös talvella, mutta mentäessä -10 asteen alapuolelle ei pumpun ja lämmittimen käyttöä suositella. Kovemmalla pakkasella allas kannattaa purkaa ja nostaa sisätiloihin säilytykseen.

BestWay Lay-Z-Spa Hawaii Hydrojet Pro:n halvin hinta verkossa: 990,00€ 

Tekniset tiedot ja tärkeimmät ominaisuudet:

 • Koko: 1800 x 1800 x 710 mm
 • Vesitilavuus 795 litraa
 • Paino veden kanssa noin 850 kiloa
 • Riittävästi tilaa 4-6 aikuiselle
 • 148 hierontasuutinta
 • Jäätymisenestojärjestelmä
 • Vettä suodattava pumppu

Plussat ja miinukset:

+ Edullinen vaihtoehto vaikka ensimmäiseksi ulkoporealtaaksi tai lapsiperheelle
+ Helppo asentaa ja purkaa
+ Helppo ottaa mukaan vaikka mökille
+ 2 vuoden takuu

Ei yhtä pitkäaikainen kuin terassiin integroitu ulkoporeallas
Ilmalla täytettävissä piilee aina puhkeamisen riski
– Ei sovellu talvikäyttöön eristyksen puutteen vuoksi

Wellis Jupiter – Hyvä perusallas

jupiter ulkiporeallas
Kuva: wellis.com

Wellis on Euroopan johtavia ulkoporealtaiden valmistajia, ja heidän suosituin mallinsa Jupiter on vakiinnuttanut asemansa suosituimpien ulkoporealtaiden joukossa. Jupiter tunnetaan tasaisesta laadustaan ja hyvästä hinta-laatusuhteestaan.

Jupiter-mallissa on yksi makuupaikka ja viisi istumapaikkaa, jotka ovat kaikki ergonomisesti muotoiltuja. Osassa istumapaikoissa on myös ergonomiset niskatyynyt. Poreiden ja valojen säätäminen on helppoa, sillä ohjauspaneeleita on ripoteltu ympäri altaan.

Jupiter-mallissa on laadukkaat hierontasuuttimet, joita on yhteensä 46 kappaletta ympäri altaan. Perinteisen selkähieronnan lisäksi Jupiter tarjoaa laadukkaan pohje- ja jalkapohjahieronnan, joiden taustalla porskuttaa 1500 watin hierontapumppu.

Jupiterissa on laadukkaat suodattimet ja otsonointivälineet, joten allas pysyy puhtaana ja hyvässä kunnossa pitkään.

Jupiterin eristeissä ei ole säästelty, runkoeristyksen lisäksi allaskuori ja kansi ovat laadukkaasti eristettyjä, jolloin altaan lämpö ei pääse karkaamaan ja voit nauttia lämpimistä poreista myös talvella. Jäätymisenestojärjestelmä pitää huolen että vesi ei laske alle 10 asteeseen.

Jupiterin ominaisuuksiin kuuluvat myös täysin säädettävä led-valaistus sekä Bluetoothilla toimiva audiojärjestelmä.

Wellis Jupiterin hinta verkossa: 5690,00€

Tekniset tiedot ja tärkeimmät ominaisuudet:

 • Koko: 2000 x 2000 x 870 mm
 • Paino kuivana 300 kg
 • Vesitilavuus 1100 litraa
 • Otsonointi ja hienopaperisuodattimet
 • Jäätymisenesto
 • Säädettävä led-valaistus
 • Langaton Bluetooth-äänentoisto
 • Geckon ohjausjärjestelmä
 • Laadukas eristys
 • Takuu: tekniikka 3 vuotta ja allasakryyli 10 vuotta

Plussat ja miinukset:

+ Vastinetta rahalle

+ Kattavat ominaisuudet

+ Pitkä takuu

+ Äänentoisto

– Kokonsa puolesta ei välttämättä sovellu joka pihalle

Novitek Luosto – paras ulkoporeallas lapsiperheelle

luosto poreallas
Kuva: novitek.fi

Luosto on kotimaisen Novitekin yleisin ja suosituin malli, joka on suunnattu nimenomaan lapsiperheiden käyttöön. Novitekin kaikki poreammeet valmistetaan käsityönä Salossa.

Novitek tunnetaan korkeasta laadusta, sekä pitkäaikaisista ja kestävistä tuotteistaan. Laadusta kielii valmistajan myöntämä kahden vuoden täystakuu. Novitekin porealtaat on suunniteltu Suomen pohjoisiin olosuhteisiin, joten talven kovat pakkasetkaan eivät estä laadukkaista poreista nauttimista.

Luosto on suunniteltu myös perheen pienimpiä ajatellen. Istuimia löytyy eri korkuisina ja kokoisina. Luosto tarjoaa mahdollisuuden jopa viiden hengen yhtäaikaiselle kylpemiselle.

Novitek Luoston hinta verkossa: 5290,00€

Tekniset tiedot ja tärkeimmät ominaisuudet:

 • Koko: 1900 x 1900 x 930 mm
 • Paino ilman vettä 290 kg
 • Vesitilavuus 1000 litraa
 • 29 hierontasuutinta
 • 3 kW lämmitin

Plussat ja miinukset:

+ Kotimainen valmistaja

+ Suunniteltu Suomen olosuhteisiin

+ Soveltuu koko perheen käyttöön

+ Kompakti, mutta kokoonsa nähden tilava

– Osa ylellisistä ominaisuuksista karsittu pois

Mikä on paras ulkoporeallas juuri sinulle?

Jos haluat tilavan ulkoporealtaan erinomaisilla ominaisuuksilla, valitse Sandö White Edition -ulkoporeallas. Sandön juhlamalli tarjoaa markkinoiden parhaat ominaisuudet ja vesihierontamahdollisuudet edulliseen hintaan.

Jos haet perhekoon ulkoporeallasta esimerkiksi rivitalon pihaan, on ViskanSpa Trollö (Jälleenmyyjä AuraSpa) tai Novitek Luosto oivallinen vaihtoehto. Edullinen hinta ja pieni koko ei poista sitä tosiasiaa että kyseessä on erittäin laadukkaita ulkoporealtaita. Molemmat ovat loistavia vaihtoehtoja koko perheen käyttöön. Kuluttajan kannalta kolmen vuoden takuu ViskanSpan altaissa on myös erinomainen valtti.

Jos olet pienellä budjetilla liikenteessä tai haluat ottaa poreammeen helposti mukaasi, kannattaa tutustua BestWay Lay-Z-Spa:n ilmalla täytettävien porealtaiden tarjontaan. Lippulaivamalli Hyperjet Pro tarjoaa hintaansa nähden korkeaa laatua, ja erinomaisen vaihtoehdon vaikka ensimmäiseksi porealtaaksi tai satunnaisempaan käyttöön.

Jos haet keskihintaista ulkoporeallasta ja hyvää hinta-laatusuhdetta, on Wellis Jupiter varteenotettava vaihtoehto. Wellis tunnetaan tasaisesta laadusta ja kattavista ominaisuuksista

Pyydä tarjous ulkoporealtaasta

Jättämällä tarjouspyynnön ulkoporealtaasta Taloekspertti.fi:ssä, saat nopeasti ja vaivattomasti parhaat tarjoukset luotettavilta yhteistyökumppaneiltamme.

Taloekspertti Jere -

Jere on innokas nikkaroija, kokkailija ja tee-se-itse -mies. Erikoisalaa Jerellä on rakennusten energiatehokkuuden parantaminen sekä erilaiset kodinkoneet ja laitteet. Jere on vapaa-ajallaan intohimoinen grillaaja, mikä heijastuu vahvasti hänen artikkeleissaan ja arvosteluissaan. Jere jakaa mielellään parhaat vinkkinsä kodin ekologisuuden parantamiseen ja parhaiden kodinkoneiden ja laitteiden valintaan.