Meillä voit myös kilpailuttaa remonttisi

Paras kamiinapuhallin 2024 – TaloEkspertin vertailu

Julkaistu 03/11/2023
Viimeksi päivitetty 10/05/2024

Löydä paras kamiinapuhallin TaloEkspertin suuresta vertailusta!

Talven kylmien kuukausien lähestyessä kovaa vauhtia useat talonomistajat ovat kääntäneet katseensa kohti kotiensa lämmitysjärjestelmiä. Kamiinapuhaltimet on nostaneet vahvasti päätään puu- ja pellettilämmittäjien keskuudessa tehokkaana, mutta edullisena lämmityksen lisäbuustina. Laadukas kamiinapuhallin tehostaa kamiinan tai takan lämmönjakelua parantaen huomattavasti asumismukavuutta.

Keräsimme yhteen TaloEkspertin toimituksen suosikit tulevalle talvella, sekä vinkkejä parhaan kamiinapuhaltimen valintaan.

Mikä on kamiinapuhallin ja miten se toimii?

Ennen kun syvennymme tarkemmin tuotearvosteluihin ja ostajan oppaaseen, käydään lyhyesti läpi miten kamiinapuhallin toimii ja miten se voi tehostaa kotisi lämmitystä.

Kamiinapuhallin on yksinkertainen, mutta nerokas laite joka levittää takan tai kamiinan tuottaman lämmön tasaisesti lämmitettävään tilaan. Kamiinapuhallin ei ainoastaan tehosta lämmitystä – se auttaa myös vähentämään lämmityskustannuksia. Tehokas kamiinapuhallin vähentää tarvetta lisälämmitykselle.

Tämä vertailu sisältää affiliate-linkkejä. Kun ostat tuotteen linkin kautta, saamme siitä pienen komission.

Meidän valintamme – Paras kamiinapuhallin 2024

Toimituksen suosikiksi nousi Sunwind Neat 864, joka toimii kamiinan tai takan omalla lämmöllä. Kunniamaininta kuuluu Kartano 160 mm puhaltimelle, joka tarjoaa loistavan hinta-laatusuhteen.

KuvaTuoteOminasuudetHinta
Sunwind Neat 864

Sunwind Neat 864

 • Tehokkain kamiinapuhallin
Lue arvostelu
Sunwind 520102

Sunwind 520102

 • Kompakti ja tehokas
Lue arvostelu
Kartano Kaminapuhallin 160 mm

Kartano Kaminapuhallin 160 mm

 • Suuri teho kompaktissa koossa
Lue arvostelu

Ostajan opas – Näin valitset parhaan kamiinapuhaltimen

Energiatehokkuus ja toimintaperiaate

Valitse puhallin, joka hyödyntää lämpöä tehokkaasti. Omavaraiset mallit, jotka toimivat ilman sähköä, käyttävät hyväksi kamiinan tai takan tuottamaa lämpöä ja ovat näin ollen erinomaisia energiansäästäjiä. Laadukas kamiinapuhallin voi nostaa merkittävästi kotisi energiatehokkuutta.

Melutaso

Hiljainen toiminta on tärkeä tekijä, erityisesti jos vietät paljon aikaa lämmityslaitteen lähellä. Vertaile eri mallien äänitasoja löytääksesi sopivan vaihtoehdon.

Koko ja suorituskyky

Puhaltimen koon tulisi vastata lämmitettävän tilan kokoa. Suuremmat puhaltimet sopivat isompiin tiloihin, mutta pienempi ja kompaktimpi malli voi olla riittävä pienemmissä huoneissa.

Hinta-laatusuhde

Valitse kamiinapuhallin, joka tarjoaa parhaan mahdollisen suorituskyvyn hintaluokassaan. Laadukkaan puhaltimen ei tarvitse maksaa omaisuuksia, mutta älä tingi laadusta vain hinnan vuoksi.

Käyttäjäarviot ja asiantuntijoiden suositukset:

Tutki muiden käyttäjien kokemuksia ja asiantuntijoiden suosituksia. Ne voivat antaa arvokasta tietoa puhaltimen todellisesta suorituskyvystä ja kestävyydestä.

Tehokkain kamiinapuhallin – Sunwind Neat 864

Sunwind Neat 864

Tehokkain kamiinapuhallin

 • Tehokas
 • Lämmittää suuremmankin alueen
 • Sopii kaikille tulisijoille

Sunwind Neat 864 kamiinatuuletin on suunniteltu tehokkaaseen lämmönkiertoon, mikä tekee siitä ihanteellisen lisävarusteen kotiin, jossa on kamiina tai takka. Tämä takan lämmöllä toimiva tuuletin on suunniteltu erityisesti suurempiin tiloihin, jossa pelkkä takka ei riitä yksinään kattamaan lämmöntarvetta.

Kompaktin kokonsa (23 x 13 x 10,5 cm) ansiosta Sunwind Neat 864 on helppo sijoittaa kamiinan päälle ilman että se vie liikaa tilaa tai rikkoo huoneen estetiikkaa. Sen hillitty muotoilu sopii saumattomasti useimpiin sisustustyyleihin.

Sunwind Neat 864 kamiinatuuletin on erinomainen valinta, jos etsit tehokasta ja helppokäyttöistä ratkaisua kodin lämmönjakeluun. Sen energiatehokkuus, hiljainen toiminta ja tehokas ilmanvirtaus tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon monille kotitalouksille. Tämä tuuletin on erityisen suositeltava niille, jotka haluavat parantaa lämmitysjärjestelmänsä suorituskykyä ja mukavuutta.

Kompakti ja tehokas – Sunwind 520102

Sunwind 520102

Kompakti ja tehokas

 • Loistava hinta-laatusuhde
 • Pienestä koostaan huolimatta lämmittää suuremmankin alueen

Sunwind 520102 kamiinatuuletin on älykäs ja tehokas lisävaruste, joka on suunniteltu parantamaan kodin lämmönjakoa. Tämä tuuletin on erityisen hyödyllinen niille, jotka haluavat maksimoida pienemmän kamiinan tai  lämmitystehon.

Sunwind 520102 toimii laajalla lämpötila-alueella 65-345°C, mikä mahdollistaa sen käytön monenlaisissa olosuhteissa. Kaksi tuuletinlapaa tuottavat jopa 200 m³/h ilmavirtauksen varmistaen, että lämpö leviää tehokkaasti ja nopeasti.

Tuulettimen mitat ovat 206 x 124 x 212 mm, ja se painaa vain 0,66 kg, mikä tekee siitä kevyen ja helpon sijoittaa. Sen kompakti muotoilu mahdollistaa asennuksen myös ahtaampiin tiloihin, ja sen yksinkertainen ulkonäkö sopii hyvin erilaisiin sisustustyyleihin.

Huomioitavaa: Tämä kamiinatuuletin ei sovellu vuolukivipinnoille, joten varmista etukäteen puhaltimen soveltuvuus takkaasi tai kamiinaasi. 

Kotimainen ja luotettava – Kartano Kaminapuhallin 160 mm

Kartano Kaminapuhallin 160 mm

kamiinapuhallin

Kotimainen ja luotettava

 • Helppokäyttöinen
 • Sopii kaikille tulisijoille
 • Kotimainen

Kartano Kaminapuhallin on suunniteltu tehostamaan kaikenkokoisten tulisijojen lämmön leviämistä. Tämä 160 mm potkurin halkaisijalla varustettu puhallin on käytännöllinen lisävaruste, joka hyödyntää lämpöä toimiakseen ilman sähköä tai paristoja.

Käyttäjäkokemusten perusteella Kartano Kaminapuhallin pyörii tehokkaasti ja levittää lämpöä tasaisesti, mikä on erityisen hyödyllistä suurissa tiloissa. Käyttölämpötila on 55 – 345 astetta, ja optimaalinen toimintalämpötila on 80 astetta. Kierrätysteho on 180 m³/h, mikä on varsin riittävä useimpiin kotitalouksiin.

Puhaltimen korkeus on 170 mm, ja sen kompakti koko mahdollistaa laitteen sijoittamisen useimpien tulisijojen päälle.

Kartano Kaminapuhallin on kustannustehokas ja ympäristöystävällinen ratkaisu lämmön levittämiseen kotona. Sen helppokäyttöisyys, tehokas lämmönkierto ja hiljainen toiminta tekevät siitä suositun valinnan monille käyttäjille. Vaikka joissakin tapauksissa voi ilmetä käynnistymisongelmia, kokonaisuudessaan laite on osoittautunut luotettavaksi ja kestäväksi valinnaksi lämmön jakamiseen.

Usein kysyttyä – TaloEkspertin asiantuntijat vastaavat

Miten kamiinapuhallin toimii?

Kamiinapuhallin toimii tulisijan lämpöenergialla. Lämpö saa puhaltimen siivet pyörimään, mikä puolestaan levittää lämpöä ympäri huonetta.

Tarvitseeko kamiinapuhallin sähköä tai paristoja toimiakseen?

Ei tarvitse. Suurin osa kamiinapuhaltimista on suunniteltu toimimaan ilman ulkoista virtalähdettä.

Tarvitseeko kamiinapuhallin sähköä tai paristoja toimiakseen?

Ei tarvitse. Suurin osa kamiinapuhaltimista on suunniteltu toimimaan ilman ulkoista virtalähdettä.

Kuinka nopeasti kamiinapuhallin alkaa levittää lämpöä?

Kamiinapuhallin alkaa toimia, kun sen alusta saavuttaa tietyn lämpötilan, yleensä noin 50-80 astetta Celsius-asteina. Tämän jälkeen se alkaa levittää lämpöä melkein välittömästi.

Voiko kamiinapuhallinta käyttää millä tahansa tulisijalla?

Kamiinapuhaltimet on suunniteltu käytettäväksi useimpien kamiinoiden ja takkojen kanssa, mutta on tärkeää tarkistaa valmistajan ohjeet yhteensopivuudesta. Joitakin puhaltimia ei suositella käytettäväksi esimerkiksi vuolukivipinnoilla.

Onko kamiinapuhaltimen asennus vaikeaa?

Ei ole. Useimmat kamiinapuhaltimet ovat helppoja asentaa; ne vain asetetaan kamiinan tai takan päälle ilman työkaluja.

Miten kamiinapuhallinta tulisi huoltaa?

Kamiinapuhaltimet ovat yleensä huoltovapaita, mutta pöly ja nokea voivat kerääntyä siipiin ajan myötä. Siivet tulisi puhdistaa säännöllisesti pehmeällä harjalla tai liinalla, ja liikkuvat osat voidaan tarvittaessa voitella valmistajan ohjeiden mukaisesti.

Taloekspertti Jere -

Jere on innokas nikkaroija, kokkailija ja tee-se-itse -mies. Erikoisalaa Jerellä on rakennusten energiatehokkuuden parantaminen sekä erilaiset kodinkoneet ja laitteet. Jere on vapaa-ajallaan intohimoinen grillaaja, mikä heijastuu vahvasti hänen artikkeleissaan ja arvosteluissaan. Jere jakaa mielellään parhaat vinkkinsä kodin ekologisuuden parantamiseen ja parhaiden kodinkoneiden ja laitteiden valintaan.