Meillä voit myös kilpailuttaa remonttisi

Paras lahjaidea miehelle – Työkaluja ja lomaelämyksiä

Julkaistu 11/05/2023
Viimeksi päivitetty 06/05/2024

Onko etsinnässä paras lahjaidea miehelle? Siinä tapauksessa olet tullut oikeen paikkaan, sillä tällä kertaa jaamme parhaat lahjaideat oman elämänsä nikkarille ja remontoijalle.

Sen sijaan, että ostat turhaa romua, panosta ennemmin käytännölliseen ja hyödylliseen lahjaan, joka palvelee kovassakin käytössä vuosien ajan. Voit toki hankkia myös aineettoman lahjan, joka tarjoaa rentouttavan irtioton arjesta.

Lahjan hankkiminen ei ole koskaan helppoa. Tämä vuoksi keräsimme yhteen TaloEkspertin 9 parasta vinkkiä, joilla muistat remontoinnista ja rakentamisesta kiinnostunutta miestä merkkipäivänään. Oli kyseessä syntymäpäivä, hääpäivä tai ihan vaan joululahja, näillä vinkeillä saat varmasti lahjan vastaanottajalle hymyn huulille.

Elämyslahjakortti – Lahjaidea miehelle jolla on jo kaikkea

Tuntuuko ettet löydä lahjaa miehelle, jolla on jo kaikkea? Hanki tavaralahjan sijaan elämyslahjakortti! Elämyslahjakortti tarjoaa ahkeralle remontoijalle irtioton arjesta ja mahdollisuuden täydelliseen rentoutumiseen.

Elämyslahjakortti voi olla esimerkiksi mielekäs aktiviteetti tai viikonloppuloma luonnon keskellä. Mahdollisuudet ovat lähes rajattomat.

Laadukas työkalu voi olla paras lahjaidea kodin tee-se-itse -miehelle

Kun puhutaan täydellisistä lahjoista miehelle, joka nauttii tee-se-itse -hommista, on lahjaideana muutama työkalu, jotka nousevat ylitse muiden. Ne eivät ainoastaan tee työstä tehokkaampaa, vaan myös tuovat mukanaan suurta tyydytystä ja käytännöllisyyttä kodin ja pihan töihin.

Oksasilppuri

Oksasilppuri on erinomainen lahjaidea jokaiselle, joka haluaa pitää piha-alueensa siistinä ja järjestyksessä. Se ei ainoastaan auta hävittämään ylimääräisiä oksia, vaan muuntaa ne hyödylliseksi kompostiksi tai hakkeeksi. Oksasilppurin avulla lahjansaaja voi vähentää jätettä ja samalla hyödyntää luonnon omia resursseja.

Ruohonleikkuri

Hyvä ruohonleikkuri on perustyökalu, joka löytyy lähes jokaisesta kodista. Se on paitsi käytännöllinen, myös erinomainen lahjaidea. Laadukas ruohonleikkuri tekee nurmikon leikkaamisesta helppoa ja vaivatonta, ja antaa pihalle siistin ja hoidetun ilmeen.

Moottorisaha

Moottorisaha on voimakas ja monipuolinen työkalu, joka on korvaamaton puiden kaatamisessa, oksien leikkaamisessa ja monissa muissa puutarhatöissä. Jos olet epävarma siitä, mikä moottorisaha olisi paras valinta, artikkelissamme Paras moottorisaha 2023 vertailimme puolestasi tämän vuoden laadukkaimmat moottorisahat. Hyvä moottorisaha pihatöitä arvostavalle puolisolle on lahja, joka kertoo lahjan antajan tunnistavan lahjansaajan tarpeet ja arvostavan hänen kädentaitojaan.

Akkuporakone

Akkuporakone on jokaisen remontoijan perustarvike. Laadukas akkuporakone on varmatoiminen ja luotettava, sekä helpottaa remontointi- ja rakennusprojekteja.

Suurimpien valmistajien akkuporakoneiden etuna on akkujen yhteensopivuus valmistajan muiden tuotteiden kanssa. Jos lahjansaajalla on esimerkiksi liuta Makitan sähkötyökaluja, toimivat samat akut myös porakoneessa. Säästät samalla rahaa ja ympäristöä, kun et joudu hankkimaan ylimääräistä akkua ja laturia. Makitan lisäksi muun muassa Ryobin tuotteet ovat yhteensopivia keskenään.

Laadukas työkalusetti – Varma lahjaidea

Kunnon työkalusetti on jokaisen remontoijan unelmalahja. Valitse käytännöllinen ja monipuolinen setti, joka sisältää kaikki tarvittavat työkalut arjen nikkarointiin ja remontointiin.

Työkalusettiä valittaessa panosta eritoten laatuun. Laadukkaat työkalut on tehty kestämään kovaa käyttöä. Kun hankit kerralla kunnon välineet, säilyvät ne hyväkuntoisina useiden vuosien ajan.

Kaiken kattava työkalusetti on aina varma vaihtoehto. Varmista, että settiin kuuluu ainakin yleisimmät ruuvarit, jakoavaimet, mittanauha sekä kunnon vasara.

Jos lahjansaajalla löytyy jo nämä välineet, on esimerkiksi laaja ruuvimeisseli- tai poranteräsarja loistava vaihtoehto laajentamaan vanhaa työkalukavalkaadia.

Paranna kotisi turvallisuutta ja hanki älykäs turvajärjestelmä

Anna lahjaksi turvaa ja mielenrauhaa hankkimalla älykotiin integroituva turvajärjestelmä. Älykäs turvajärjestelmä voit sisältää esimerkiksi valvontakamerat, liiketunnistimet ja hälytysjärjestelmän.

Modernien turvajärjestelmien ohjaus onnistuu näppärästi älypuhelinsovelluksella. Jos kodista löytyy jo entuudestaan älykotiominaisuuksia, pyri varmistamaan valvontajärjestelmän yhteensopivuus niiden kanssa. Esimerkiksi Xiaomi Mi Home ja Google Home yhdistävät valvontakamerat saumattomasti muihin älykotitoimintoihin.

Rakennussarja tai tee-se-itse -paketti

Rakennussarja tai tee-se-itse paketti on monelle remontoijalla mieluinen ja taitoja kehittävä lahjaidea. Rakennussarja voi niinkin yksinkertainen kuin hylly tai lintulauta. Kokeneella rakentajalle löytyy myös paljon haastavampiakin sarjoja.

Rakennussarja tai tee-se-itse -paketti mahdollsitaa omien kädentaitojen kehittämisen tarjoten samalla mukavaa puuhastelua. Tutustu eri vaihtoehtoihin, ja valitse lahjansaajalle mieluisin setti joka tarjoaa mukavaa tekemistä pitkäksi aikaa.

Älykotituotteet

Älykodit ovat trendikkäitä, eikä oman kodin muuttaminen askel askeleelta älykkäämmäksi ole mahdotonta pienemmälläkään budjetilla. Erinomainen ensiaskel kohti älykästä kotia on älyvalaisimet.

Modernit älyvalot eivät ole juurikaan tavanomaisia valaisimia kalliimpia. Älyvaloja ohjataan puhelinsovelluksella, joka mahdollistaa värisävyjen ja kirkkauden pikkutarkan säädön sekä etäohjauksen ja ajastuksen.

Älyvalot ovat siis edullinen ja käytännöllinen lahja.

Toinen hyvä lahjaidea on viihdejärjestelmään yhdistettävä älykaiutin. Älykäs kaiutin yhdistyy saumattomasti älytelevisioon ja äänentoistoon mahdollistaen laitteiden aktivoinnin esimerkiksi Google Assistantin tai Alexan avulla. Google Nest -kaiutin on hyvä esimerkki edullisesta ja käytännöllisestä älykauittimesta.

Grilli

Uusi grilli vie pihakokkailun uudelle tasolla. Jos lahjansaaja on innokas grillailija, on tuliterä grilli ehdoton ykkösvalinta lahjaksi. Grillejä on saatavilla eri hintaisina, kokoisina sekä toimintaperiaatteilla. Voit tutustua tarkemmin eri vaihtoehtoihin suuressa grillivertailussamme.

Valitsit sitten kaasugrillin tai kamadon, on kyseessä mitä mainioin lahjaidea elämäsi miehelle, joka nauttii grillaamisesta. Lahjasta hyötyy samalla koko perhe, ja pääsette nauttimaan yhdessä herkullisesta grilliruoasta.

Pizzauuni

Artesaanipizzat ovat rantautuneet Suomeen isosti. Jos etsit lahjaa todelliselle pizzan ystävälle, on kunnon pizzauuni täydellinen lahjaidea.

Laadukas pizzauuni mahdollistaa autenttisten artesaanipizzojen helpon valmistuksen. Pizzauunissa pizza paistuu suoralla tulella, jolloin lopputuloksena on rapea ja mehevä pizza, joka maistuu koko perheelle.

Pizzauunien tarjonta on suorastaan räjähtänyt viime vuosina, joten löydät varmasti sopivan hintaisen ja kokoisen uunin jokaiseen tarpeeseen.

Remontti- tai käsityölehden tilaus

Jos et keksi käytännöllistä tavaralahjaa, tilaa oman elämänsä nikkarille remontti- tai käsityösaiheiden aikakauslehti. Erilaiset lehdet tarjoavat kuukausittain inspiraatiota ja ideoita omien rakennusprojektien toteutukseen.

Ideoiden ja inspiraation lisäksi lahjansaaja pysyy ajan tasalla alan trendeistä, tekniikoista ja tuotteista. Lisäksi lehdet tarjoavat ohjeita erilaisiin projekteihin.

Yhteenveto – Hanki hyödyllinen ja käytännöllinen lahja elämäsi nikkarille

Nämä vinkit auttavat sinua valitsemaan täydellisen lahjan miehelle, joka on kiinnostunut remontoinnista, rakentamisesta ja kodinhoidosta. Pohtimalla lahjansaajan mieltymyksiä ja tarpeita löydät lahjan, joka tuo iloa ja hyötyä pitkästä. Toivomme, että näistä vinkeistä oli hyötyä oman elämänsä Remontti-Reiskan muistamiseen.

Taloekspertti Jere -

Jere on innokas nikkaroija, kokkailija ja tee-se-itse -mies. Erikoisalaa Jerellä on rakennusten energiatehokkuuden parantaminen sekä erilaiset kodinkoneet ja laitteet. Jere on vapaa-ajallaan intohimoinen grillaaja, mikä heijastuu vahvasti hänen artikkeleissaan ja arvosteluissaan. Jere jakaa mielellään parhaat vinkkinsä kodin ekologisuuden parantamiseen ja parhaiden kodinkoneiden ja laitteiden valintaan.