Kaikki kotiin ja rakentamiseen

Olemme täällä

Paras kiuas 2022 – Vinkit kiukaan ostamiseen

Lukuaika: 4 minuuttia

Kiukaat on valittu keskimääräisen asunnoissa olevan oman saunan koon mukaan. Suuremmat kiukaat sopivat yhteisiin saunoihin ja puukiukaat ovat parhaimmillaan kesämökkien ulkosaunoja ja omakotitalojen saunoja varten. Nykyaikainen pilarikiuas vaatii jo suurempaa saunaremonttia, seinäkiukaan pystyy vaihtamaan vanhan tilalle huomattavasti helpommin.

Vinkit kiukaan valintaan

Kiukaan valinnassa tärkeintä on huomioida saunan koko. Kiukaan teho vaikuttaa siihen minkä kokoiseen tilaan kiuas voidaan sijoittaa. Vaikka puukiukaan pehmeää löylyä ei voi monen mielestä voittaa mikään, on nykyaikainen sähkökiuas kykenevä tuottamaan yllättävänkin ärjähtävät löylyt, kuten Mondex sähkökiukaidensa löylyjä kuvaa. 

Kiukaan merkittävä ominaisuus löylyjen kannalta on sen kivimäärä. Mitä suurempi kiukaaseen mahtuva kivimäärä on, sitä paremmat löylyt kiuas pystyy tarjoamaan. Suurella kivimäärällä lämpö myös säilyy pidempään.

Ota huomioon että kiukaat eivät sisällä kiuaskiviä. Kiuaskivien valinnalla voidaankin vaikuttaa huomattavasti löylyjen ominaisuuksiin. Halvat graniitit yksistään vai niiden lisäksi pinnalla valkoiset kiuaskivet vaikuttavat lopputulokseen. Valkoisia kiviä voidaan käyttää vain sähkökiukaan pinnalla. Lue lisätietoja kiuaskivistä.

Narvi NM 600

Mustaksi maalattu 6 kW Narvi NM 600 -sähkökiuas on suunniteltu helppokäyttöiseksi ja kestäväksi peruskiukaaksi. Kiuas on valmistettu korkealuokkaisista materiaaleista ja suuren kivitilansa ansiosta se antaa hyvät ja kosteat löylyt. Narvin valmistamissa sähkökiukaissa on poikkeuksellisen paksu 8,5 mm vastus, joka pidentää vastuksen käyttöikää ylikuumenemisriskin oleellisesti vähentyessä. Narvi NM -kiukaat on valmistettu Suomessa ja niille on myönnetty kotimaisuudesta kertova Avainlippu-merkki.

Lämmitysteho (kW): 6

Kivimäärä, max. (kg): 30

Saunan tilavuus, min. (m³): 6

Saunan tilavuus, max. (m³): 9

Lue lisää: Narvi tuotesivu.

Helo Hanko STJ 60 

Musta Helo Hanko STJ 60 on modernisti muotoiltu, kompaktin kokoinen sähkökiuas. Kiuas sopii pienempäänkin tilaan, ja tarjoaa pehmeät sekä lempeät löylyt. Hanko on kevyt ja erittäin nopea asentaa. Hanko STJ -mallissa on sisäänrakennettu termostaatti yläraja nollauksella sekä ajastin 3 + 9 h. Hanko on valmistettu käsin Suomessa parhaista raaka-aineista. Hankoa markkinoidaan Suomen halvimpana design kiukaana.

Lämmitysteho (kW): 6

Kivimäärä, max. (kg): 32

Saunan tilavuus, min. (m³): 5

Saunan tilavuus, max. (m³): 9

Lue lisää: Helo tuotesivu.

Harvia The Wall SW60

The Wall- kiukaassa yhdistyy skandinaavisen pelkistetty design, suomalaisen työn jälki sekä käyttäjäystävällisyys niin toiminnoissa kuin laitteen asennuksessa. Tässä laatukiukaassa on vastuksille oma tukirakenne, joka suojaa vastuksia ja pidentää niiden käyttöikää. Vastuksien rakenne on suunniteltu kestämään pitkään tinkimättä tippaakaan lämmitystehosta. Kiukaassa on valaistu kytkintaulu, joka on kätevästi sijoitettu kiukaan yläosaan, joten kiuasta on vaivaton käyttää ilman turhaa kumartelua ja kyykistelyä. Valaistuksen ansiosta kytkimen numerot näkyvät paremmin myös hämärässä saunassa.

Lämmitysteho (kW): 6

Kivimäärä, max. (kg): 20

Saunan tilavuus, min. (m³): 5

Saunan tilavuus, max. (m³): 8

Lue lisää: Harvia tuotesivu.

Misa Sunny 12575NM

Piristävästi muotoiltu löylynantaja. Hyvän ilmankierron ansiosta sauna ja kivet lämpenevät nopeasti. Misan sähkökiukaat valmistetaan Suomessa parhaimmista saatavilla olevista materiaaleista. Kiukaiden vastukset ovat kotimaisia, vastusputket ovat paksua ja kestävää ruostumatonta tai tulenkestävää ruostumatonta terästä mallista riippuen. Vastuksien muoto on lisäksi suunniteltu sellaiseksi, että pintalämpöteho on matala. Näiden ominaisuuksien ansiosta vastukset ovat pitkäikäisiä. 

Lämmitysteho (kW): 6

Kivimäärä. kg 17

Saunan tilavuus, min. (m³): 5

Saunan tilavuus, max. (m³): 8

Lue lisää: Misa tuotesivu.

Mondex Teno M

Mondexin Teno RST 6,6 kW -kiuas on moderni saunojien suosikki, jonka runko on kestävää ruostumatonta terästä. Teno-kiukaasta saat monipuolista löylyä, ärhäkkäistä pehmeisiin. Spiraalivastukset takaavat kiukaan nopean lämpenemisen jopa yli 50 %:a nopeammin kuin perinteinen seinäkiuas. Mondex-kiukaan muotoilu ja tekniikka takaa tasaisen ja miellyttävän lämmön lattiasta kattoon. Kaikilla Mondex-tuotteilla on Avainlippu-merkki takeena siitä, että tuotteet on valmistettu Suomessa.

Lämmitysteho (kW): 6,6

Kivimäärä, max. (kg): 40

Saunan tilavuus, min. (m³): 6

Saunan tilavuus, max. (m³): 9

Lue lisää: Mondex tuotesivu.

Vertailu Paras Kiuas 2022:

Valmistaja:Narvipisteet:Helopisteet:Harviapisteet:Misapisteet:Mondexpisteet:
Malli:NM 600Hanko STJ 60The Wall SW60Sunny12575NMTeno M
Lämmitysteho:6 kw86 kw86 kw86 kw86,6 kw10
Kivimäärä:30 kg832 kg920 kg617 kg540 kg10
Min tilavuus:6 m385 m3105 m3105 m3106 m38
Max tilavuus:9 m3109 m3108 m388 m389 m310
Valaistu ohjaus:ei0ei0kyllä10ei0ei0
Vastus:8,5 mm10ei tietoja0tuettu8ruostumaton7spiraali8
Hinta :283€10325€7347€6426€5490€4
Tulos:5444524350
Taulukko: Taloekspertin vertailu kiukaista

Mikä on paras kiuas vuodelle 2022

Hinta-laatu suhteeltaan paras kiuas vuonna 2022 on ehdottomasti Narvi NM 600. Tyylikäs peruskiuas on kivimäärältään suurimpien 6kw kiukaiden joukossa ja lähtöhinnaltaan halpa. Kiukaalla on myös joukon suurimpia maksimi saunan tilavuuksia. 

Helon tyylikäs Hanko STJ 60 on tarkan sisustajan valinta hienolla designillaan. Kiukaassa yhdistyvät moderni design ja suuri kivimäärä.

Harvian The Wall SW60 on ominaisuuksiltaan nykyaikaisin ja huonoselkäisen valinta, koska kiuakaan käyttäminen ei vaadi kumartelua. 

Misa Sunny on muotoilultaan raikas eikä vaadi suurta kivimäärää. Misan täyttää hieman heikompikin ihminen helposti.

Mondexin Teno M on muotoilultaan lähellä suurempia pilarikiukaita, tällä kiukaalla voit saada modernia kiuasmuotoilua ilman suurempaa saunaremonttia.