Meillä voit myös kilpailuttaa remonttisi

Paras astianpesukone 2023 – Suuri vertailu

Julkaistu 04/04/2023
Viimeksi päivitetty 09/06/2023

Mikä on paras astianpesukone vuonna 2023? TaloEkspertin suuri vertailu listaa viisi markkinoiden parasta vaihtoehtoa.

Astianpesukone on olennainen osa kodin arkea, joka poistaa tiskaamisen vaivan sekä estää tiskivuoren kasaantumisen tiskialtaaseen. Laadukas astianpesukone on suuri investointi, joka helpottaa keittiössä työskentelyä, säästää runsaasti aikaa sekä palvelee vuosien ajan kovassakin käytössä.

Astianpesukoneiden tarjonta on tänä päivänä laaja, joten uutta konetta ostavalla voi helposti mennä sormi suuhun. Mikäli olet hankkimassa uutta astianpesukonetta ja pohdit usean vaihtoehdon välillä, olet tullut oikeaan paikkaan.

Tässä vertailussa jaamme TaloEkspertin parhaat vinkit uuden astianpesukoneen hankintaan, sekä listaamme mielestämme parhaat astianpesukoneet vuonna 2023. Painotamme vertailussa useita eri osa-alueita, joten listauksestamme löytyy varmasti jokaiselle sopivin vaihtoehto.

Yksikään vertailun linkeistä ei ole sponsoroitu, eikä meille ole maksettu yhdenkään tietyn brändin mainostamisesta.

Meidän valintamme – Paras astianpesukone 2023

MalliArvosana

Bosch Serie 4 SMU4HAB48

 • Paras astianpesukone
9.9

Siemens iQ500 SR45ZS09MS

 • Nopein astianpesukone
9.5

Miele G 7465 SCVI

 • Paras Premium astianpesukone
10

Bosch SPV6ZMX23E 

 • Paras astianpesukone pieneen keittiöön
8.5

Logik LID45X20N

 • Paras edullinen astianpesukone
8

Mihin kiinnittää huomiota astianpesukoneen hankinnassa?

Astianpesukoneet eroavat toisistaan niin hinnaltaan, tilavuudeltaa kuin ominaisuuksiltaan. Markkinoille ilmestyy toinen toisensa jälkeen edistyneempiä malleja, jotka pursuavat uusia innovaatioita ja ominaisuuksia.

Teho ja laatu

Ylivoimaisesti olennaisin kriteeri pesukoneen valinnassa on sen teho. Tehokas astianpesukone tekee puhdasta jälkeä, eikä jätä astioihin ylimääräisiä tahroja. Laadukkaimmissa malleissa yhdistyvät teho ja energiatehokkuus.

Sen lisäksi että heikkolaatuisempien pesukoneiden jälki ei ole tasalaatuista, kuluttavat ne laadukkaita malleja enemmän vettä. Tällöin korkeampi investointi voikin osoittautua pitkällä aikavälillä halvemmaksi, kun vettä kuluu huomattavasti vähemmän.

Hinta

Ennen astianpesukoneen hankintaa on tärkeää määrittää budjetti. Alkaen-mallin astianpesukoneen saat muutamalla satasella, laadukkaampien mallien hintojen kohotessa jopa tuhansiin euroihin. Keskimääräinen budjetti astianpesukoneelle on 500-1000 euroa.

Tilavuus ja koko

Astianpesukoneita on tarjolla monen kokoisia aina pienistä yhden hengen malleista aina suurempiin koneisiin. Varmista ennen pesukoneen hankkimista kuinka suuri pesukone keittiöösi mahtuu. Ota huomioon, että suuremmat mallit ovat usein pienempiä kalliimpia.

Ominaisuudet ja pesuohjelmat

Astianpesukoneet kehittyvät vuosi vuodelta, ja uusia ominaisuuksia ilmestyy kuin sieniä sateella. Ennen ostopäätöstä on hyvä eritellä itselle tarpeellisen ominaisuudet, sekä karsia turhia ominaisuuden. Tällöin et maksa turhasta, vaan poistut kaupasta juuri oikea malli mukanasi.

Lue arvosteluita ja asiakaskokemuksia

Asiakaspalautteet ja arvostelut antavat suuntaa astianpesukoneen, ja helpottavat karsimaan huonot mallit harkinnasta. Perehdy siis eri malleihin rauhassa:  kysele ja lue kokemuksia eri valmistajien malleista.

Energiatehokkuus

Astianpesukoneiden kohdalla laatu ja energiatehokkuus kulkevat usein käsi kädessä. Premium-mallit kuluttavat yleensä vähemmän vettä ja sähköä kuin halvemmat koneet. Kiinnitä huomiota pesukoneen energialuokitukseen: F ja G -luokitellut pesukoneet ovat todellisia sähkösyöppöjä.

Paras astianpesukone – Bosch Serie 4 SMU4HAB48S

Bochin astianpesukoneet edustavat markkinoiden kirkkainta kärkeä niin laadun, tehon kuin ominaisuuksien puolesta. Serie 4 lippulaivamalli kattaa kaikki tärkeimmät ominaisuudet samassa paketissa tarjoten äärimmäistä pesutehoa pienellä sähkön- ja vedenkulutuksella.

SMU4HAB48S on äärimmäisen hiljainen pesukone. Voit keskittyä etätöihin, katsoa lempi tv-sarjaasi tai käydä keskustelua ilman, että astianpesukoneen meteli aiheuttaa ylimääräistä häiriötä.

Serie 4 -sarjan pesukoneiden etuna on ExtraDry-kuivausmoodi, jonka ansiosta et joudu odottelemaan astioiden kuivaus pesuohjelman päätteeksi. Hyvänä ominaisuutena Serie 4 -pesukoneista löytyy myös toimiva lasisuoja, joka pitää hauraatkin asiat kuten viinilasit ehjinä.

Hinta: 599 euroa (gigantti.fi)

Mistä pidämme:

 • Erinomainen pesuteho
 • Energiatehokas ja pihi vedenkäyttäjä
 • Äärimmäisen hiljainen
 • Tyylikäs kokomusta ulkoasu
 • Täydellinen puhdistustulos joka kerta
 • Herkätkin astiat pysyvät ehjinä

Nopein astianpesukone – Siemens iQ500 SR45ZS09MS

Siemens iQ500 SR45ZS09MS on tilaihme premium-astianpesukone, joka mahtuu näppärästi pieneenkin keittiöön. VarioSpeed-toiminto mahdollistaa erittäin nopean puhdistuksen, jopa 66 prosenttia muita valmistajia nopeammin.

Nopea astianpesu ei jää iQ500:n ainoaksi eduksi, vaan kyseessä on yksi markkinoiden laadukkaimmista kompakteista astianpesukoneista. Pesukoneessa on lukuisia eri toimintoja ja ominaisuuksia, jotka mahdollistavat nopean puhdistuksen lisäksi täydellisen lopputuloksen jokaisella pesukerralla.

Kyseessä on myös erittäin turvallinen pesukone. AquaStop -tekniikka lupaa täyden suojan vesivahingoille ja vuodoille koko laitteen käyttöiäksi. Vaikka emme suosittele koskaan jättämään päällä olevaa astianpesukonetta yksin, et joudu murehtimaan vaikka unohtaisit koneen päälle kotoa poistuttuasi.

Hinta: 839,85 euroa (power.fi)

Mistä pidämme:

 • Tehokas tilaihme
 • Markkinoiden nopein astianpesu
 • Erinomainen energiatehokkuus ja hyvä energialuokitus (C)
 • Sopii pienempäänkin keittiöön työtason alle

Paras Premium astianpesukone – Miele G 7465 SCVI

Mielen kärkimalli G 7465 SCVI erottuu muista malleista tehokkuudellaan sekä vertaansa vailla olevalla energiatehokkuudellaan. Kyseessä on vertailumme ainoa malli, joka yltää energialuokitukseen A.

AutoDos-annostelu yhdistettynä jopa 14 astiatasoon mahdollistaa suurempienkin astiamäärien tehokkaan puhdistuksen. QuickPowerWash tekee puhdasta jälkeä vain 58 minuutissa.

G 7465 SCVI on integroitava astianpesukone, joka sulautuu täydellisesti jokaiseen keittiöön sisustuksesta riippumatta. Yksinkertainen ja hillitty design istuu kuin hansikas valkoisten kaapinovien sekaan.

Premium-laatu tarkoittaa myös premium-hintalappua, joten kyseessä ei ole jokaisen valinta. Suuri, tehokas ja monipuolinen astianpesukone on erinomainen valinta suuremmille perheille, joissa ruokailijoita on useampi ja tiskiä syntyy enemmän.

Hinta: 2 238,90 euroa (power.fi)

Mistä pidämme:

 • Ylivoimainen energiatehokkuus
 • Teholtaan ja ominaisuuksiltaan markkinoiden paras
 • Monipuoliset toiminnot ja ohjelmat

Paras astianpesukone pieneen keittiöön – Bosch SERIE 6 SPV6ZMX23E 

Integroitava Bosch SPV6ZMX23E on pienen keittiön kuningas. Tämä todellinen tilaihme tarjoaa kaikki Boschin parhaan ominaisuudet, mutta pienemmässä koossa.

Vaikka kyseessä on todella pieni pesukone, mahtuu koneeseen suurempikin määrä astioita yhteensä kymmenenelle astiatasolle. Erilliset telineet viinilaseille pitävät ohuemmatkin kristallilasit täydellisessä kunnossa pesuohjelmasta riippumatta.

Serie 6 -sarjat pesukoneet ovat erittäin laadukkaita ja pitkäikäisiä, joten hinta per käyttökerta on pitkällä ajalla halvempia malleja matalampi. Vaikka tämä pesukone sijoittuu hintahaitarin yläpäähän, on kyseessä kannattava ja erittäin pitkäaikainen sijoitus.

Hinta: 838,90 euroa (power.fi)

Mistä pidämme:

 • Korkea teho ja Boschin parhaat ominaisuudet pienessä paketissa
 • Energiatehokas (Energialuokka C)
 • Käyttää hyvin vähän vettä
 • Pitkä tekninen käyttöikä
 • Tehokas suojaus vuotojen ja vesivahinkojen varalle

Paras edullinen astianpesukone – Logik LID45X20N

Vertailumme villi kortti Logik tarjoaa erinomaisen hinta-laatusuhteen ja kilpailijan kalliimmille pesukoneille. Vain hieman yli 400 euroa kustantava LID45X20N on todellinen tehomylly, joka puhdistaa pinttyneenkin lian tehokkaasti ja energiatehokkaasti.

SlimLine -muotoilu mahdollistaa integroinnin pienempäänkin keittiöön, joten kyseessä on erinomainen vaihtoehto esimerkiksi opiskelija-asuntoon. Pienestä koostaan huolimatta koneeseen mahtuu kerrallaan jopa 10 hengen astiat.

Hinta: 419,95 euroa (gigantti.fi)

Mistä pidämme:

 • Erinomainen hinta-laatusuhde
 • Energiatehokas
 • Hintaansa nähden voimakas pesuteho
 • Laaja tarjonta eri pesutiloja ja ominaisuuksia
 • Opiskelijan ykkösvalinta

Yhteenveto – Valitse paras astianpesukone

Astianpesukone on suuri hankinta, joka palvelee vuosien ajan kovassakin käytössä. Oikean pesukoneen valintaan kannattaa siis käyttää aikaa, jotta saat rahallesi vastinetta, ja laitteen joka täyttää kaikki toiveesi ja tarpeesi.

Jos haet parasta astianpesukonetta järkevään, on Bosch Serie 4 SMU4HAB48S ehdoton valinta. Boschin korkea laatu on varma lupaus hyvästä ja ennen kaikkea luotettavasta astianpesukoneesta.

Mikäli astianpesukoneen nopeus on ratkaiseva tekijä, suosittelemme tutustumaan Siemensin iQ500-sarjan malleihin. Tästä sarjasta löydät nopeat pesukoneet kaikissa kokoluokissa jokaiseen keittiöön.

Suuremmalle perheelle ja useammalle ruokailijalle tehokas Miele G 7465 SCVI on erinomainen sijoitus, joka palvelee kovassakin käytössä vuosien ajan. Suuri ja tehokas pesukone pesee koko perheen astiat kerralla tehden puhdasta jälkeä jokaikinen pesukerta. G 7465 SCVI on myös vertailumme ympäristöystävällisin astianpesukone.

Pienempään keittiöön tai vaikka kerrostaloyksiöön suosittelemme Bosch SERIE 6 SPV6ZMX23E sekä Logik LID45X20N -pesukoneita. Nämä kaksi astianpesukonetta edustavat hintahaitarin kahta ääripäätä, ja ovat oman hintaluokkansa ehdottomia ykkösiä niin tehokkuuden kun ominaisuuksien puolesta.

Taloekspertti Jere -

Jere on innokas nikkaroija, kokkailija ja tee-se-itse -mies. Erikoisalaa Jerellä on rakennusten energiatehokkuuden parantaminen sekä erilaiset kodinkoneet ja laitteet. Jere on vapaa-ajallaan intohimoinen grillaaja, mikä heijastuu vahvasti hänen artikkeleissaan ja arvosteluissaan. Jere jakaa mielellään parhaat vinkkinsä kodin ekologisuuden parantamiseen ja parhaiden kodinkoneiden ja laitteiden valintaan.