Meillä voit myös kilpailuttaa remonttisi

Paras robotti-imuri 2023 – Suuri vertailu ja ostajan opas

Julkaistu 10/12/2022
Viimeksi päivitetty 28/02/2023

Mikä on paras robotti-imuri 2023? TaloEkspertin suuri vertailu ja ostajan opas auttaa sinua löytämään tarpeitasi vastaavan mallin.

Vielä muutama vuosi kukaan ei ollut vielä kuullutkaan robotti-imurista. Tänä päivänä robotti-imurien suosio on valtavassa kasvussa, ja yhä useampi on vaihtanut vanhan uskollisen pölypussi-imurinsa tai varsi-imurinsa modernimpaan ja helpompaan vaihtoehtoon.

Robotti-imuri on varsinainen arjen pelastus: koti on puhdas vain nappia painamalla tai jopa äänikomennolla. Enää ei tarvitse tarttua imurin varteen, vaan voit jatkaa lempisarjasi katselua samalla kun uskollinen robotti-imuri hoitaa pakolliset kotityöt puolestasi.

Robotti-imurien tarjonta on kasvanut hurjasti lähivuosina, jolloin imuria valittaessa voi kuluttajalla mennä sormi suuhun. Kuinka paljon robotti-imuriin kannattaa investoida? Mitkä ovat tärkeitä ominaisuuksia? Minkä valmistajan imurit ova parhaita?

Kun olet hankkimassa itsellesi robotti-imuria, on suuri vertailumme paras oppaasi. Keräsimme yhteen vuoden 2023 parhaat mallit eri kategoriossa, joten voimme olla varmoja että tarkoin kuratoidusta listauksestamme löytyy varmasti jokaisella jotain.

Yksikään vertailun linkeistä ei ole sponsoroitu, eikä meille ole maksettu yhdenkään tuotteen mainostamisesta.

Top 5 robotti-imurit 2023 – Meidän valintamme:

NameRating

Paras robotti-imuri
iRobot Roomba 980

 • Korkeaa laatua kilpailukykyiseen hintaan
10

Paras edullinen robotti-imuri
Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop

 • Hyvä hinta-laatusuhde ja saumaton intergrointi älykotiin
9

Paras robotti-imuri koiratalouksiin
iRobot Roomba S9+

 • Siivoaa vaikeatkin sotkut tehokkaasti. Plussaa intuitiivisesta ääniohjaiuksesta.
9.5

Paras premium robotti-imuri
Evovacs Deebot T9+

 • Huikeat ominaisuudet ja pitkä akunkesto.
10

Paras moppaava robotti-imuri
Roborock S7 MaxV Ultra

 • Erinomainen moppaustoiminto ja loistava muillakin osa-alueilla.
9.5

Ostajan opas – Mitä ottaa huomioon robotti-imurin valinnassa?

Eri valmistajien robotti-imureissa on suuria eroja niin hinnan kuin ominaisuuksien puolesta. Tämän vuoksi ennen robotti-imurin hankkimista on järkevää eritellä itselleen tärkeät ominaisuudet uudelta imurilta. Tuleeko imuri pieneen vai suureen asuntoon? Tuleeko imuri koiratalouteen? Aiotko integroida robotti-imurin valmiiseen älykotiin?

Tutustumalla eri ominaisuuksiin helpotat valintaasi huomattavasti. Kasasimme yhteen listan tärkeimmistä robotti-imurin ominaisuuksista, joihin kiinnittää huomiota ennen lopullista ostopäätöstä.

Imurin teho

Aloitetaan imurin tärkeimmällä ominaisuudella eli imuteholla. Korkeampi imuteho nappaa pinttyneemmänkin lian, ja toimii paremmin epätasaisilla pinnoilla. Etenkin koiratalouksissa robotti-imurin imuteho on ratkaiseva tekijä.

Jos kyseessä on pienempi asunto tasaisilla pinnoilla, riittää vähempikin imuteho vallan mainiosti. Heikompikin imuteho riittää pölyn ja pienempien roskien siivoamiseen.

Huomio myös asunnon mattojen määrä, suuret ja pitkäkarvaiset matot vaativat usein korkeamman imutehon.

Akun kesto

Eri mallien välillä voi olla suuriakin eroja akun kestossa. Suuremman omakotitalon kohdalla on fiksua panostaa riittävään akunkestoon, jottei imuri joudu palaamaan lataustelakkaan kesken urakan ja jättämään siivouksen kesken.

Esimerkiksi kerrostaloasunnossa riittää pienempikin akunkesto, varsinkin jos imuroitavaa lattiapinta-alaa on huomattavan vähän. Pienen asunnon kohdalla suureen akkukapastiteettin investointi voi olla jopa turhaa.

Pölysäiliö

Pölysäiliöt ovat eri malleissa lähes identtiset, erovaisuudet huomaa ainoastaan suurempia asuntoja imuroidessa. Pölysäiliön joutuu tyhjentämään keskimäärin kerran viikossa, ja se on äärimmäisen helppoa irrotettavan muovisen säiliön vuoksi. Robotti-imurin kanssa et joudu taistelemaan vanhanaikaisten pölypussien kanssa.

Sensorit ja alueen kartoitus

Koska robotti-imuri toimii täysin itsenäisesti, vaatii se toimivat sensorit suorittaakseen älykkään kartoituksen imuroitavasta tilasta. Halvempien ja vanhempien mallien sensorit voivat olla puutteallisia verrattuna huippumalleihin, jolloin imuri saattaa jättää pienimmät välit imuroimatta.

Laadukas robotti-imuri kartoittaa alueen jokaista estettä ja nurkkaa myöten, jolloin myös itse imuroiminen on huomattavasti nopeampaa.

Jos olet hankkimassa imuria suureen asuntoon jossa on paljon huonekaluja ynnä muita esteitä, kannattaa panostaa laadukkaaseen robotti-imuriin ennemmin kuin edulliseen.

Mobiilisovellus ja integrointi älykotiin

Tänä päivänä jokainen robotti-imuri toimii älypuhelinsovelluksella, jolloin imuroinnin voi aloittaa vaikka itse ei olisikaan paikan päällä. Suuin osa sovelluksista ovat helppoja ja intuitiivisia käyttää, eivätkä vaadi pitkää opettelua.

Osa valmistajista mahdollistaa myös robotti-imurin integroimisen älykotiin. Jos omistat esimerkiksi Xiaomin älykotituoteperheen älylaitteita, voit ohjailla Xiaomin robotti-imuria samalla sovelluksella kuin koko muutakin älykotia. Saman sovelluksen käyttäminen tekee robotti-imurin lisäksi koko muunkin älykodin hallinnoinnista huomattavasti helpompaa.

Tekoäly

Kaikista edistyneimmät mallit osaavat hyödyntää tekoälyä imuriin asennettujen kameroiden avulla. Kameroiden kautta tekoäly oppii jatkuvasti ympäristöstään, ja osaa täten varoa esteitä niihin törmäämättä.

Tekoälystä on hyötyä pienempien esteiden, joita sensori ei näe, havaitsemisessa. Esimerkiksi lattialle pudonneet roskat ja esimerkiksi johdot eivät jää tekoälyn myötä imurin alle.

Paras robotti-imuri – iRobot Roomba 980

iRobot on robotti-imureiden pioneeri, ja heidän lippulaivatuote Roomba 980 ei jätä ketään kylmäksi. 980 on erinomainen jokaisella osa-alueella aiheuttamatta suurta lovea lompakkoon hinnan ollessa toimittajasta riippuen noin 370 euroa.

Voimakas imuteho, kaksi suurta pyörivää harjaa sekä sivuharjat eivät jätä yhtään nurkkaa siivoamatta. Matto-Boost -toimintonsa ansiosta 980 puhdistaa matotkin tehokkaasti. Mattotoiminto käynnistää hetkellisesti jopa kymmenkertaisen imutehon.

iRobotin HOME-sovelluksen lisäksi voit ohjata 980:a myös äänikomennoilla. Ääniohjaus toimii myös suomeksi, joten esimerkiksi komennolla “imuroi pöydän alta” siivoat syntyneet sotkut vaivattomasti.

Tärkeimmät ominaisuudet:

 • iAdapt 2.0 -toiminto, joka tunnistaa esteet ja siivoaa myös huonekalujen alta
 • Matto-Boost mattojen syväpuhdistukseen
 • Kahden tunnin yhtäjaksoinen akunkesto
 • iRobot HOME -sovellus jolla ohjaat robotti-imuria intuitiivisesti

Plussat ja miinukset

 • Erinomainen jokaisella osa-alueella
 • Älykkäät toiminnot
 • Voimakas imuteho

Paras edullinen robotti-imuri – Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop

Älypuhelimistaan tunnettu Xiaomi tarjoaa laadukkaita robotti-imureita matalalla hinnalla. Vain 250 euron hintainen Mi Robot Vacuum Mop tarjoaa hintaansa nähden kattavat ominaisuudet, sekä varsin riittävää imutehoa suurempienkin asuntojen imurointiin.

Edullinen robotti-imuri tarjoaa myös moppausmahdollisuuden, joka useammasta kalliimmasta mallista uupuu kokonaa. Moppaus ja imurointi samassa paketit takaavat puhtaan kodin hyvinkin pienellä vaivalla.

Kaikki Mi Robot -mallit ovat Google Assistant ja Alexa -yhteensopivia, joten voit aktivoida imurin myös äänikomennoilla.

Mi Robot kartoittaa ympäristönsä älykkäästi, sekä osaa väistää pienetkin esteet ja kiivetä jopa kahden senttimetrin kynnyksien yli.

Tärkeimmät ominaisuudet:

 • Tehokas 2500 pascalin imuteho
 • Suuri HEPA-suodattimella varustettu pölysäiliö
 • Tehokas moppaustoiminto
 • Pitkä akunkesto

Plussat ja miinukset

 • Hintaansa nähden tehokas ja käytännöllinen
 • Täydellinen integraatio älykotiin
 • Älykkäät ominaisuudet
 • Moppaustoiminto
 • Imuteho ja akunkesto ei aivan vastaa kalliimpia malleja

Paras robotti-imuri koiratalouksiin – iRobot Roomba S9+

Roomba-tuotesarjan terävintä kärkeä edustava S9+ on yksi markkinoiden tehokkaimmista robotti-imureista. Muihin malleihin verrattuna ylivertainen imuteho yhdístettynä älykkäisiin ominaisuuksiin tekevät tästä mallista ehdottoman valinnan koiratalouksiin.

Aivan uudenlainen PerfectEdge-teknologia siivoaa pienimmätkin nurkat ja pinttyneimmänkin lian, jolloin saat varsin korkealle hinnalle erinomaista vastinetta. Keskihintaisiin malleihin verrattuna jopa 40-kertainen imuteho nostaa S9+:n aivan omaan luokkaansa.

Tärkeimmät ominaisuudet:

 • Perfect-Edge -teknologia joka ei jätä ahtaintakaan nurkkaa likaiseksi
 • Ylivertainen imuteho
 • Yli kahden tunnin akunkesto
 • Automaattisen lataustelakka
 • Älykäs kartoitus ja esteiden havainnointi
 • Automaattinen pölysäiliön tyhjennys

Plussat ja miinukset

 • Markkinoiden voimakkain imuteho
 • Täydellinen valinta koiratalouksiin
 • Itsenäinen aktivointi, lataus ja tyhjennys
 • Korkea hinta

Paras premium robotti-imuri – Ecovacs Deebot T9+

Vaikka Ecovacs ei ole robotti-imurivalmistajien tunnetuimmasta päästä, on heidän ykkösmalli Deebot T9+ ominaisuuksiltaan markkinoiden terävintä kärkeä.

Lähes kolmen tunnin akunkesto yhdistettynä omaa luokkaansa oleviin älykkäisiin toimintoihin tekevät Deebot T9+:sta yhden markkinoiden parhaista premium robotti-imureista. Jos haet älykotiisi saumattomasti sulautuvaa imuria, on Deebot T9+ ehdoton valinta.

T9+ on yksi markkinoiden tehokkaimmista robotti-imureista yli 3000 pascalin imutehollaan. Korkea imuteho ja tekoälyyn perustuva älykäs imuroitavan tilan kartoitus huolehtivat jokaisen talon nurkan puhtaaksi.

Tärkeimmät ominaisuudet:

 • 3000 pascalin imuteho
 • Älykäs tekoäly joka laskee fiksuimman imurointireitin
 • Ilmanraikastustoiminto
 • Automaattinen tyhjennys ja lataus
 • Saumaton etäohjaus

Plussat ja miinukset

 • Tehokkuus ja älykkyys samassa paketissa
 • Toimii lähes täysin itsenäisesti
 • Erinomainen jokaisella osa-alueella
 • Hieman kalliimpi kuin keskivertomallit

Paras moppaava robotti-imuri – Roborock S7 MaxV Ultra

Roborockin lippulaivamalli S7 MaxV Ultran moppaustoiminto aivan omaa luokkaansa verrattuna muihin moppaaviin malleihin. Älykäs tekoäly siivoa jokaisen nurkan antamatta pienenkään esteen häiritä siivousta.

Lippulaivamalli yhdistää Roborockin robotti-imurien parhaat ominaisuudet tarjoten kattavan ja tehokkaan kokonaisuuden.

S7 MaxV Ultran moppaustoiminto on aivan eri luokkaa muihin malleihin verrattuna. Patentoidun Sonic Mopping -tekniikan ansiosta moppi värähtelee jopa 300 kertaa minuutissa puhdistaen syvällekin pinttyneen lian lattianraoista.

Tärkeimmät ominaisuudet:

 • Puhdistaa itse itsensä, myös vesisäiliön
 • Mahdollisuus imuroida ja mopata jopa 300 neliömetrin alue kerralla
 • Suuri säiliö johon mahtuu jopa 7 viikon edestä likaa
 • Tekoälyyn pohjautuva 3D kartoitustoiminto
 • Etäkatselu lemmikkien tai pienten lasten valvontaan

Plussat ja miinukset

 • Yksi markkinoiden laadukkaimmista robotti-imureista
 • Erinomainen moppaustoiminto
 • Älykkäät ominaisuudet
 • Erittäin kallis

Mikä on paras robotti-imuri juuri sinulle?

Listauksemme mallit eroavat toisistaan niin hinnaltaan kuin ominaisuuksiltaan, jolloin uskomme jokaiselle löytyvän sopivan mallin.

Jos haet keskihintaista robotti-imuria joka tarjoaa rahallesi vastinetta, on iRobot Roomba 980 paras vaihtoehto. Kohtuuhintainen robotti-imuri on erinomainen jokaisella osa-alueella.

Jos haluat edullisen robotti-imurin tai olet hankkimassa imuria pienempään asuntoon, on Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop loistava valinta. Mi Robot -sarjan ykkösmalli tarjoaa hyvän imutehon lisäksi älykkäitä ominaisuuksia matalaan hintaansa nähden.

Jos haluat vain parasta laatua tai olet hankkimassa robotti-imuria koiratalouteen, ovat listauksen kolme viimeistä mallia tutustumisen arvoisia. Nämä kolme mallia edustavat robotti-imurien premium osastoa, ja ovat kaikki erinomaisia omilla osa-alueillaan.

Taloekspertti Jere -

Jere on innokas nikkaroija, kokkailija ja tee-se-itse -mies. Erikoisalaa Jerellä on rakennusten energiatehokkuuden parantaminen sekä erilaiset kodinkoneet ja laitteet. Jere on vapaa-ajallaan intohimoinen grillaaja, mikä heijastuu vahvasti hänen artikkeleissaan ja arvosteluissaan. Jere jakaa mielellään parhaat vinkkinsä kodin ekologisuuden parantamiseen ja parhaiden kodinkoneiden ja laitteiden valintaan.